Panna cotta med geléhjärtan

Alla hjärtans dag – Meny d’Amore

2015-02-05 | Ombord | 3 Kommentarer

Nästa lördag är det alla hjärtans dag. Temadagar är härligt, då kan man helt enkelt visa sin uppskattning till sin partner eller jobbarkompis utan att det känns konstigt.Vi bad Michael Krantz, kock och matbloggare, att komponera en romantisk middag. 

Alla hjärtans dag är nog lika älskat som avskytt. Vem har sagt att man måste ha ett förhållande för att få fira. Bjud in några kompisar eller varför inte grannen och laga en superenkel och god middag.

Mozzarella, basilika och tomathjärtan

Tomathjärtan, mozzarella på basilikabädd

Menyn den här gången är italienskinspirerad och består av len mozzarella på basilikabädd och tomathjärtan.

Dryck: Red Fox Barrica 0,75 L för 54 kr

Ingredienser (2 förrätter)
1 påse minimozzarella
1 kruka färsk basilika
12 miniplommontomater
olivolja
flingsalt
svartpeppar
bresaola

Så här gör du
Skär av en diagonal bit av plommontomaterna och sätt ihop två till hjärtan med hjälp av amours pilar (tandpetare).
Plocka bladen från basilikan och lägg upp med mozzarella och bresaola på tallrikar. Dekorera med tomathjärtan och droppa över olivolja. Strö över flingsalt och svartpeppar.

Pizza med hjärtformad salami

Surdegspizza med salamihjärtan

Till huvudrätt blir det surdegspizza med salami. Surdegspizzabotten hittar du i de flesta butikers kyldisk, kika vid smördegen och filodegen.

Dryck: Red Fox Joven 0,75 L för 54 kr

Ingredienser (2 pizzor):
1 förp. surdegsbotten
0,5 dl tomatsås
4 dl riven ost
20 salamiskivor
rucola

Så här gör du
Dela och kavla ut pizzabotten riktigt tunt på bakplåtspapper. Bred över tomatsås och strö på ost. Tryck ut hjärtan av salamiskivorna med en pepparkaksform. och lägg på pizzan. Grädda i 225°C i 10-12 minuter.
Servera med rucola.

Panna cotta med geléhjärtan

Panna cotta med sockrade hjärtan

En len sval panna cotta kan aldrig slå fel. Den här har jag pimpat med gelehjärtan. Vill du ta en extra genväg så finns panna cotta-mix i kyldisken. Koka upp, häll upp och kyl.

Dryck: Torres Moscatel Oro Floralis Vitt 0,50 L för 79 kr
2 fina glas

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
2 gelatinblad
geléhjärtan
citronmeliss

Så här gör du
Lägg gelainbladen i blöt. Koka upp vispgrädde, vaniljsocker och strösocker i en gryta. Lägg ner gelatinbladen och rör om. Häll upp i glas och ställ in i kylen.
Dekorera med geléhjärtan och citronmeliss.

Text, recept och foton: Michael Krantz.

Hur ska du fira alla hjärtans dag? /ylva.

Ylva Vitorovic

Ylva is responsible for Stena Line's social channels. Here on A ferry nice blog, she writes about our history, our ferries, our people, etc. Don't hesitate to comment and ask questions.

Lämna ett svar till Ylva Vitorovic Avbryt

Din e-postadress kommer inte publiceras. Tvingade fält är markerade med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.