Mozzarellafyllda risbollar och Absolut Andy Warhol-drinkar

Absolut Andy Warhol, risbollar, spaghetti och vodkasås

2014-10-23 | Ombord | Inga kommentarer

1986 lär Andy Warhol ha sagt ”I love the bottle, I want to do something” när han såg Absolut Vodka-flaskan. I år lanserar Pernod Ricard därför tillsammans med The Andy Warhol Foundation ”Absolut Andy Warhol Special Edition”, som naturligtvis finns att köpa i våra butiker ombord. Vi frågade kocken och matfotografen Michael Krantz vad man skulle kunna hitta på för roliga maträtter till och med vodka, för som Husmorsorna säger; allt blir bättre med en skvätt vodka!

Mozzarellafyllda risbollar

ca 10 stycken cirka 20 minuter

Ingredienser
4 dl kokt ris
1 gul lök
1 röd chili
1 vitlöksklyftor
olja till fritering
salt och peppar
2 ägg
panko (japanskt ströbröd)
1 mozzarellaboll

Gör så här
Blanda kallt kokt ris, med riven gul lök och vitlök, mixad chili och ett ägg. Salta och peppra. Skölj händerna och ta upp lite ris, platta ut i handen och lägg på en mozzarellabit, vik-ihop och forma en boll. Lägg på en tallrik.
Vispa upp det andra ägget, rulla bollarna i äggvispet och rulla i panko.
Fritera ett par bollar i taget i en gryta med olja. Låt rinna av påhushållspapper och servera ljumna till fördrinken.

Vodka- cranberrydrink

Ingredienser
2 cl Absoult vodka –Andy Warhol edition
2 cl Cointreau
2 cl tranbärsjuice
is
citronklyfta

Gör så här
Fyll ett glas med is och sätt ner ett sugrör, slåpåvodka, grand marnier och tranbärsjuice. Pressa ner en citronklyfta och lägg ner den i glaset.

Spaghetti med vodkasås

Spagetti med tomat- & vodkasås

4 personer cirka 20 minuter

Ingredienser
pasta capellini (supertunn)
6 cl Absoult vodka –Andy Warhol edition
2 färska chorizo
250 g körsbärstomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja
salt & peppar
persilja
parmesan

Gör så här
Koka pastan enligt anvisning. Jag föredrar i rikligt med välsaltat vatten med en skvätt olja i.
Skär ett snitt i korven och tryck ut korvsmeten i en stekpanna med varm olja. Fräs och lägg med hackad lök och vitlök. Dela körsbärstomaterna och pressa ut vätskan, lägg med tomaterna i stekpannan. Slåpåvodka, salta och peppra. Vänd ner pastan och strö över hackad persilja och riven parmesan.

Recept & Foto: Michael Krantz

 

Ylva Vitorovic

Ylva is responsible for Stena Line's social channels. Here on A ferry nice blog, she writes about our history, our ferries, our people, etc. Don't hesitate to comment and ask questions.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Tvingade fält är markerade med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.