Matpassionista med djup förankring i den svenska myllan

Ombord | Inga kommentarer

Hon är ambassadör för Sveriges småskaliga mathantverkare.  Hon är en matpassionista av rang som brinner för att de som kämpar och sliter för att vi ska få den bästa och renaste maten ska ha de bästa förutsättningarna. Det var också hon som startade kokbokstrenden på 90-talet med sin första bok Rosendals trädgårdscafé och är skyldig till inte mindre än 19 titlar. Jag pratar om kaféägaren och matbloggaren Monika Ahlberg.

Vad är då mathantverk, kanske du undrar. Jo, mathantverk skapar unika produkter med smak, kvalitet och identitet som industrin inte kan ta fram. Det är en varsam förädling av i huvudsak lokala råvaror, i liten skala och ofta knuten till gården. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser som går att spåra till sitt ursprung.

I september åkte Monika med oss på en spännande matbloggsresa till Polen  där vi fick möjlighet att träffa engagerade polska mathantverkare och uppleva ett nytt spännande och mycket gott polskt kök.

Denna vecka är det hennes tur att hålla i deltävlingen i vår jultävling The Great Break. Läs mer här.
Vem tycker du är värd en resa i julklapp?
/ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa
mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.