Barnens Danmark

Danmark | Inga kommentarer

Danmark toppar listan över svenskarnas mest populära semesterdestinationer och för oss på Stena Line är det inte alls svårt att förstå varför! Till exempel är det aldrig mer än sex mil till en strand, det finns aktiviteter för alla åldrar och det är smidigt och enkelt att ta sig dit.

Våren är här och sommaren närmar sig vilket betyder att det är många långhelger och semesterdagar som ska planeras.
När man pratar med barn och frågar vad de helst vill göra på sommarlovet brukar det i stort sett alltid låta såhär;

1, Bada ute
2, Bada inne
3, Besöka nöjespark
4, Gå på Zoo

Så här nedan kan ni läsa om tips utifrån dessa fyra önskemål och vi börjar med – att Bada ute.

Palmestranden-i-Frederikshavn-2

Palmestranden i Fredrikshamn

Bada ute står oftast som nummer 1 på barnens lista och visst är det härligt. I Danmark finns det många fina stränder och den mest populära stranden är Palmestranden som ligger på cykelavstånd från terminalen i Fredrikshamn.
Vit sand, susande palmer och långgrunda barnvänliga bad finner ni på Palmestranden och dessutom den blåa flaggstatusen vilket betyder att vatten och WC faciliteter är av hög standard. Packa med en fullmatad picknickkorg och låna en grill för strandgrillning när hungern slår till.
Palmestranden ligger på Östkusten och just där finner ni flest långgrunda och barnvänliga stränder.
På västkusten är vågorna något större, men även här är stränderna mjuka, sandiga, milsvida och barnvänliga.

 

the-reef

Karibiska äventyret – The Reef

När man har tröttnat på att bada ute så kan man alltid – Bada inne som står som nummer 2 på listan. Inte långt ifrån Palmestranden finner ni The Reef – ett karibiskt badäventyr för alla åldrar. Här hittar ni hemliga grottor, skattgömmor, spökande pirater och pratsjuka papegojor. Njut av 32-gradig värme, bada och busa i vågskvalp, klättra och dyk efter skatter och fyll på med energi från den karibiska buffén.

 

Som nummer tre på listan står besöka nöjespark. Vilken tur att Danmark har 3 riktigt stora nöjesparker att välja mellan.

Earth with the different elements

LEGOLAND®

LEGOLAND® Billund resort – en värld av 60 miljoner klossar.
Gå på upptäcktsfärd bland berömda byggnader i miniformat, känn dig som en cowboy i vilda västern, hälsa på pirater och prinsessor och mycket, mycket mer.

 

50310_FAARUP_20.jpg

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland – 45 minuter från Fredrikshamn.
Två år i rad har Fårup sommerland blivit utnämnt till Nordens bästa sommarland. Med fartfyllda bergochdalbanor som till och med dyker ner under vattnet, tivoli och Danmarks största vattenland kommer barnen garanterat att trivas.

 

piraten-djurs-sommerland-L

Stora bergochdalbanor på Djurs Sommerland

Djurs Sommerland – 20 minuter från Grenå.
Välkommen till Skandinaviens största sommarland och en värld fylld av fart, spänning, lek och kul för hela familjen. Se fram emot de stora bergochdalbanorna det gigantiska vattenlandet, de roliga lekplatserna och över 60 andra attraktioner.

 

zoo

Gå på Zoo i Danmark

På fjärde plats som barnens favoriter kommer gå på Zoo och även här finns det många olika alternativ att välja mellan. Givskud zoo, Skandinavisk Dyrepark och Ålborg Zoo är några utav de. Här kan man träffa lejon, elefanter, giraffer, isbjörnar och deras busiga ungar.

 

Det bästa med allt är att mellan alla dessa upplevelser är det korta avstånd och man hinner med mer än vad man tror. Danmark är vårat dejligaste land och har så mycket att erbjuda för alla olika smaker och åldrar. Enklast tar ni er över till Danmark via våra turer
Göteborg-Fredrikshamn eller Varberg – Grenå.
Ladda gärna ner vår App för ännu fler tips om attraktioner.

app

Appen Barnsligt skoj

Vad gillar ni mest med Danmark?

Hälsningar / Madelene och Mona 

Ps, Ni vet väl om att ni alltid får minst 20% rabatt på båtresan när ni bokar färja och boenden samtidigt.