Lalandia-Billund-cave

Barnsemester i Danmark

Danmark | Inga kommentarer

När barnen får välja vad de allra helst vill göra på semestern eller på lovet så är det att bada. Kan de inte bada ute så badar de gärna inne. Danmark är ett mycket populärt “badland”. Det är enkelt att ta sig dit och det finns många hotell, feriecenter och stugbyar där man kan bada året om. Res över dagen eller boka en natt eller två.

blogg_nicke_nyfiken

Nicke Nyfiken

Men det roliga börjar redan ombord. Barnen älskar att resa med den stora båten. På Stena Danica träffar ni alltid Nicke Nyfiken på helger och lov. Nicke Nyfiken tycker mycket om kramar så passa på att krama honom när han kommer förbi. I det stora lekrummet Mistral kan ni busa och leka så mycket ni orkar. Missa inte showen med piraten och Nicke Nyfiken.

Danmark över dagen från 99:- per person >>

Ice_cream

Mjukglass till både frukost och middag!

När man är på semester kan man göra det man inte brukar göra till vardags. I buffén på Stena Danica ingår alltid mjukglass så passa på att avsluta brunchen med lite dessert. Boka buffén i förväg och få 10% rabatt för hela familjen och ett reserverat bord. När ni har ätit klart kan ni ta ett besök till butiken ombord som kommer att vara helt nyrenoverad till sportlovet. Här hittar ni lördagsgodis för både vuxna och barn till riktigt låga priser. Passa också på att köpa uppskattade födelsedagspresenter som dofter, kosmetika, smycken och chockland till unga som gamla.

the-reef

 Det karibiska vattenäventyret The Reef Hotel & Resort i Fredrikshamn

Ni behöver inte resa så långt för att känna den karibiska stämningen. Karibisk musik och färger, mat & dryck och så klart skön värme gör att det känns som man är riktigt långt hemifrån när man är i badlandet på The Reef. Ett dygn på The Reef har 3 timmar från soluppgång till solnedgång. När det börja åska och regna får ni passa upp för då kommer även vågorna att gå höga i den stora bassängen. Bada och dyk i poolerna, simma ut till Sundeck där ni hittar ytterligare en bubbelpool och sauna, dyk efter skatten och missa inte klätterväggen Devil’s Wall. Ta en paus och köp en glass eller en kall öl inne i badlandet. Ett tips; registrera ditt kontokort när ni checkar in på hotellet så kan ni sätta notan på rummet och slipper att ta med plånboken in i badlandet.

Under helger och lov serveras en god karibisk buffé på kvällen. Ett tips här är att boka bord. Det är två sittningar. Välja mellan ett vanligt familjerum eller boka ett rum med pirattema. Läs historien om Jill & Jim innan resan för att komma in i rätt stämning och ta del av hela äventyret. Läs mer om The Reef Hotel & Resort

Sportlov inkl resa och 1 natt i 4-bäddsrum på The Reef från 774:-/person.

Snowman

Se och göra i Fredrikshamn, Skagen och Säby under sportlovet vecka 7 och vecka 8

Danska och norska barn har också sportlov nu och därför har Fredrikshamn, Skagen och Säby gjort ett omfattande sportlovsprogram med allt från att lära dig att hitta bärnsten (rav), besöka bryggerier och brandstationen “behind the scenes” till att göra Valentines kort och göra smycken. Det bästa av allt är att det mesta är gratis för barn!

Se hela sportlovsprogrammet för här >>

Bath-pool

Boende med pool och badland i Danmark

Det finns nästan 3 000 olika boenden i Danmark med pool (sökningen tar därför lite tid). Det är stugbyar, så kallade Feriecenter, hotell och stugor med allt från små pooler till stora badland på 10 000 kvm (Lalandia i Billund). I stugbyarna bor man oftast 2 nätter men många har erbjudandet Bo 3 nätter betala för 2 så om ni kan stanna en natt till kolla att lägga till en natt. Semesterhusen med egen pool är många. Alla är personligt inredda och många har plats till fler familjer. På sportlovet är dessa boenden extra billiga. El för uppvärmning av huset och poolen tillkommer dock och det betalar man på plats. Det kan röra sig om mellan 1000-2000 dkr om man stannar en hel vecka och använder bastu och pool under hela veckan.

Sök resor på sportlovet 2 nätter i 4-bäddslägenhet/hus fr 549:-/person

Lalandia-Billund-Winter-World

 Winter World på Lalandia

Vill ni även åka skridskor eller puka på sportlovet kan ni göra det på Lalandia i Billund. Här finns inte bara sköna tropiska utan även skridskois, pulkabacke och en liten slalombacke i deras Winter World. Winter World hittar ni i Lalandia Plaza som är ett stort inomhustorg med affärer, restauranger, lekland och pub. Här känns det som man är utomhus vid medelhavet även om det ösregnar utomhus. På Lalandia bor man i nya semesterhus. Boka ett eget hus eller ett större hus och dela med familj och vänner. Det blir både roligare och billigare.

Sportlov inkl resa 2 nätter i 8-bäddslägenhet från 859:-/person

 Bordershop ombord

Nu har vi alltid Bordershop ombord på alla färjelinjer från Sverige. Priserna är kraftigt sänkta så du sparar upp till 60% på att handla ombord.

 Läs mer om Bordershop ombord till Danmark