Bästa tipsen på höstresa till Danmark

Danmark | Inga kommentarer

Få en härlig start på hösten och åk på en kortsemester till mysiga Danmark. Under hösten och sensommaren finns det mycket att göra i vårt populära grannland. Här på resebloggen hittar du de bästa tipsen på aktiviteter, upplevelser och avkoppling när höstmörkret smyger sig på. BOKA NU och få upp till 50% på resan!

 

Bästa tipsen på höstresor till Danmark – Topp 5

  • Blå September i Skagen
  • Höstweekend med beerwalk i Aalborg
  • Träningshelg på Comwell Sport
  • Kompisresa till Skallerup
  • Bo på Kro i Danmark

 

Blå September i Skagen

BLASEPTEMBER_DP_bla

Under hösten sänker sig lugnet och Skagen blir en mer romantisk destination igen. Ljuset i september månad inspirerade Skagenmålarna vilket du kan se på Skagen Museum där många tavlor är målade under den blå timmen mellan dag och natt. Skagens Museum har dessutom renoverats under vintern är nu både större och bättre.

Det blå ljuset firas med temat Blå September där spännande och roliga upplevelser med blått tema äger rum. Under Blå September kan du njuta av livet i Skagen men också i Fredrikshamn och Säby som har härliga blå menyer på restaurangerna, blå erbjudanden i butikerna, blå konstutställningar, blues musik, jazz och Blue Kite Weekend. Men framförallt upplever du Blå September i den underbara naturen under den magiska blå timmen vid havet.

Läs mer om Blå September »

Höstweekend med Beerwalk i Aalborg

Beerwalk-IMG_8090_2_2

Du har kanske varit på provsmakning av fina franska viner, eller testat whisky lagrade i olika sorters ekfat. En minisemester till Aalborg med den omtalade Beerwalken är det perfekta avbrottet när vardagen är tillbaka och hösten står för dörren. Under Aalborg Beerwalk är det den växande ölkulturen, med mikrobryggerier och olika sorters ale som står i fokus. Beerwalken går till så att du för 100 DKK (cirka 125 SEK) får ett glas, sex ölbiljetter och en karta för att hitta till de deltagande pubarna London Pub, The Wharf, Søgaards Bryghus, Old Games Pub, John Bull Pub och The Irish House. Du kan köpa det lilla paketet på någon av de pubarna, ett antal utvalda hotell och butiker samt på turistkontoret Visit Aalborg. Själva promenaden mellan pubarna är bara några hundra meter, men det är lätt att fastna längs vägen när valen av ölsorter är näst intill oändliga. Om detta skulle hända är det inga problem att använda alla dina ölbiljetter på ett och samma ställe.

Läs mer om Aalborg beerwalk på resebloggen »

 

Träningshelg på Comwell Sport

 Slettestrand

Strax söder om Aalborg hittar du Comwell Sport Rebild bakker. Anläggnignen är vackert beläget i det natursköna området Himmerland som med sina naturpärlor Rold Skov och Rebild Bakker är det ett av Danmarks vackraste områden. Comwell Sport är därmed en perfekt utgångspunkt för en träningshelg med vännerna eller familjen. Här finns mängder av alternativ för träningsentusiaster. Kör mountainbike på fräcka singletracks, jogga i skogen, simma i sjön eller gör en kombination och tillrättalägg din egen triatlon. Efter en dag full av aktivitet kan du slappna av i den härliga swimmingpoolen, ta en drink i Sportbaren och äta en god middag i restaurangen. Med Comwell Sport-armbandet får du fri tillgång till alla aktiviteter som cyklar och mycket annat. Vill du ha ett avbrott i träningen kan du ta en tur på ca 20 minuter till Aalborg som erbjuder mängder av shopping, muséer och caféer.

Läs mer »

 

Kortresa till Skallerup

sk_romulus04_spa1

Ta med vänner eller familj på en höstresa och dela på ett hus på Skallerup Seaside Resort. Skallerup Seaside Resort är en toppmodern semesteranläggning bara 45 minuter med bil från Fredrikshamn. Här får ni gott om tid att umgås, bada, träna och ägna er åt massor av andra aktiviteter, både inomhus och utomhus. Bland aktiviteterna finns allt från diverse olika sportaktiviteter till ridning på stranden. Ett tips för extra avkoppling är att besöka Romulus Spa & Wellness där ni kan njuta av lugnet och samla energi inför hösten.

Läs mer »

Bo på Kro

Norre-Vosborg-Hotel-870x400_kro

Ett tips inför hösten är att åka över till Danmark och ta en natt på en mysig dansk kro. Koppla av och känn in lugnet med långa höstpromenader och cykelturer i den vackra naturen. Njut av god mat och dryck och få tid att umgås med varandra.

Läs mer »

 

Vilket är ditt bästa hösttips i vårt dejligste grannland? Missa inte att du kan tävla med dina smultronställen på blogg.stenaline.se/smultronstallen /Anna