Lalandia Vattenpark

Bästa vattenrutschbanorna på Lalandia!

Danmark | 1 Kommentar

Skandinaviens största vattenpark heter Lalandia® Aquadome™. Här kan du simma i upplevelsepoolen Grottan, spana in färgglada tropiska fiskar, slappa i solstolarna under palmerna och åka hisnande vattenrutschbanor. För dig som inte kan få nog av vattenfylld action har vi listat sex av vattenparkens bästa rutschkanor!

Wild River
Förra årets stora nyhet, och Europas längsta vattenrutschbana med sina 167 meter. Den fartfyllda färden startar inomhus i vattenparken men är sedan är förlagd mestadels under bar himmel, året runt! Mycket populär bland besökarna och en spännande åktur oavsett väder!

Octopus
Den snabbaste banan med en lutning på 28,5 procent. Octopus består av fyra parallella rör med massor av svängar, vilket gör den 100 meter långa vattenrutschbanan till den optimala tävlingsbanan!

Enkel- och dubbelröret
En bana med två sätt att åka: singel eller dubbel! I enkelröret åker du själv med massor av svängar och fart. Banan är 107 meter lång och lutar 12 procent! I dubbelröret åker ni två och två tillsammans. Med brantare lutning (13 procent) och en längd på 103 meter landar ni i bassängen med ett plask!

Tornadon
84 meter lång och med en lutning på 90 procent är Tornadon den första i sitt slag i Europa. Ni sitter fyra personer i en gummibåt, och efter en lugn start blir det fritt fall! Gummibåten följer virvlarna in i tornadons centrum där den kör upp och ner med full fart. Spänning och pirr i magen garanteras!

vattenrutschbanan Tornado i Billund

Lazy River
En lite lugnare tur där du sitter i en badring och låter de varma strömmarna föra dig längs den 107 meter långa banan. Här kan du passa på att få en stunds avkoppling medan du seglar förbi alla badtokar i vattenlandet.

Twister
För dig som älskar fart och pirr i magen- kasta dig ut i Twister som kommer vrida dig runt runt i en gigantisk tratt innan den spottar ut dig i bassängen i Aquadome!

För de små

Givetvis finns mindre vattenrutschbanor för familjens småbarn, och fullt av äventyr i vattenlekplatsen, såsom vattenkanoner, stora hinkar som släpper vatten och en vågbassäng för de våghalsiga! Senaste nyheterna i vattenlandet är den nya stora utomhuspoolen och spabadet, där den som vill kan njuta av vatten på ett lite mer vuxet sätt.

Förutom vattenparken finns också leklandet Monky Tonky Land som erbjuder lek och bus till tusen! Här finns bollplaner att spela på, klätterställningar och kreativa verkstäder där alla barn mellan 0-12 år kan släppa loss sin kreativitet. Testa minigolf eller bowling och avsluta dagen med en god middag på någon av restaurangerna på Lalandia® Plaza.

Restaurangen på Lalandia

Den vackra Restaurangen hittar ni på Lalandia Plaza.

 

Sugen på att boka? Här hittar du allt du behöver för att säkra årets badupplevelse!

Hyggelig tur!

//Sandra

 


  • Maria viklund says:

    Lalandia är verkligen en upplevelse för både barn och vuxna där man har super kul tillsammans. Kan start rekommenderar att även bo där lyxigt och fint. Besök även legoland ett säkert semester äventyr för alla i familjen.