Dag 1 – Bloggbussen13 – Lalandia

Danmark | Inga kommentarer

Efter en sen kväll, bl.a. p.g.a. Martin Scorsese helt underbara film Hugo i kombination med alltför trevligt besök, följde en hiskeligt tidig morgon. Det var bara att bita ihop. Ett späckat program stod på dagsschemat. En positiv sak var i alla fall att det inte var särskilt svårt att få S ur sängen. Hon studsade i princip upp för en gångs skull och Legoland var ett av morgonens första ord. Det hade äntligen blivit dags för finalen i Bloggbussen13.

Min kollega Karin, jag och våra barn mötte de 12 finalisterna i Bloggbussen13 med deras barn på Danmarksterminalen och klev ombord på Stena Danica för vidare färd mot Fredrikshamn.

danica_kollage

Ombord på Stena Danica

Ombord fick vi hjälp av gästvärden Kristina att göra knappar med våra namn på. En för mig välkommen aktivitet då jag hade 26 nya namn att lära mig. Vi besökte det stora lekutrymmet Mistral där vi spelade rundpingis, minigolf, fotbollsspel och lufthockey. Vi tog en sväng ut på däck i det fina vädret och shoppade en sväng innan det var dags för brunch.

I restaurangen möttes vi av en busig Nicke Nyfiken som skojade och kramades med barnen och maten verkade falla dem på läppen.
– Det här var de godast stekta korvarna jag ätit, sa ett av barnen glatt.

Efter brunchen var det dags för fiskdamm. S fiskade upp en dagbok som hon skrev flera sidor i om dagens upplevelser under bussfärden till Billund.

I Fredrikshamn hämtade vi våra två norska bloggare och styrde kosan mot Billund och Lalandia. Efter c:a 3 timmars bussfärd (och en välförtjänt vilopaus) var vi äntligen framme i Lalandia som från utsidan ser ut som en ganska tråkig, grå stormarknad, men inuti är det riktigt häftigt. Vi tog oss direkt till äventyrsbadet Aqua Dome och åkte vattenrutschkanor, badade i stora vågor och virvlade runt med strömmen för glatta livet.

lalandia_kollage

Bloggbussen13 badar och äter gott på Lalandia

Efter tre timmars intensivt badande var det dags för italienskinspirerad middagsbuffé på restaurang Bambino i Lalandia. När vi tagit oss förbi några smärre hinder i form av språkförbistring och logistiska utmaningar föråt vi oss på den goda maten, inte minst efterrättsbuffén med chokladfontän. Då kändes det inte helt fel att promenera hem till Hotel Legoland (c:a 10 min).

hotelLegoland_kollage

Hotel Legoland – entrè, reception och parken i skymning

– Mamma, är det du som bestämmer vad vi ska göra på den här resan, undrade S.
– Ja, det kan man väl säga, svarade jag.
– Kan du bestämma att vi måste åka berg-och-dalbana på Legoland i så fall?

Näe hörrni, nu börjar det bli riktigt sent och vi måste ladda för en heldag på Legoland imorgon. Natti, natti!
/ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

Här kan du läsa vad de övriga deltagarna i Bloggbussen13 skrev på sina bloggar om Lalandia:
Christel Lejon med bloggen Popprinsessan
Jenny Ageton med bloggen Nockinocki
Mira Nilsson med bloggen Tokmorsan
Sandra Skoog med bloggen Ett liv vid havet
Helena Josefine Aamodt med bloggen Prinsessans dagbok
Susanne Hall Vøybu med bloggen Sessan
Lotta Gustavsson med bloggen Loppan & livet
Emma Gustafsson med bloggen Emma
Camilla Lagerman med bloggen Saga bus & lillebror
Maria Kull med bloggen Om liten och mig
Charlotte Lottiz Törnqvist med bloggen Lottiz days
Helen Stenström med bloggen Stenströms bloggeria
Nina Carlsson med bloggen Glamourmamman