Dag 2 – Bloggbussen13 – Legoland

Danmark | Inga kommentarer

Skrammel, prassel, skrammel. Dagen inleddes strax innan kl sju av att vår unge rumskamrat, David, började bygga med Lego. En snabb koll ut genom fönstret bekräftade väderleksrapporten: en stor, fet sol över Legoland.

Till frukost gjorde vi våra egna pannkakor och det fanns mycket gott och fräscht att välja mellan så vi gick stärkta in på Legoland tillsammans med deras PR-chef, Jonas Söndergaard som guidade oss genom parken. Ordet på allas läppar var ”wow” när vi gick genom miniland och såg alla häftiga legovärldar.

legoland_morgon

Lego, pannkaksfrukost och miniland

Sedan var det dags att ta en närmare titt på parkens alla attraktioner. Favoriten blev berg-och-dal-banan Polar X-plorer som förutom häftiga backar bjöd på ett överraskande fritt fall. Vi utmanade också varandra i eldsläckning i Falk Fire Brigade. Lotta, Manolis, Emma och Alexandra gick triumferande ur den striden. Den sämsta attraktion är i min mening The Temple. Medan alla andra fick flera tusen poäng lyckades jag bara skrapa ihop ynka 100, till Miras stora glädje.

Legoland_attraktioner

Legodrake, nyvunna bästisar och trafikskolan

På Polar Pizza &Pasta åt vi en riktigt god lunchbuffé och så var vi åter igen proppmätta. Eftersom det är lågsäsong och vi åt först kl 13 behövde vi inte stå i någon kö och vänta. Samma gällde det mesta i parken – det behövdes inget åkband eller kuponger och köerna var i det närmaste obefintliga.

Utöver åkattraktionerna var guldvaskning och trafikskolan något som barnen verkligen uppskattade (de enda betalande attraktioner vi såg). De 8 timmarna vi hade till vårt förfogade i parken gick otroligt fort. Så det var bara att ta sig tillbaka till hotellet och byta om för middagen. Hotel Legoland serverade en otroligt god buffé och vi hade en riktigt mysig stund.
– Det här är världens lyxigaste hotell, mamma, utropade S.

legoland_kvall

Middagsbuffé, prinsessa på tronen, dessertbuffé

Det blev även sång och presentutdelning eftersom Alicia fyllde 10 år. Sedan drog vi oss tillbaka, trötta efter en lång härlig dag. Imorgon bär det dessutom av till Givskuds Zoo i arla morgonstund.

Har du varit på Legoland? Vad är dina intryck?
/ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

Här kan du läsa vad de övriga deltagarna i Bloggbussen13 skrev på sina bloggar om Legoland:
Christel Lejon med bloggen Popprinsessan
Jenny Ageton med bloggen Nockinocki
Mira Nilsson med bloggen Tokmorsan
Sandra Skoog med bloggen Ett liv vid havet
Helena Josefine Aamodt med bloggen Prinsessans dagbok
Susanne Hall Vøybu med bloggen Sessan
Lotta Gustavsson med bloggen Loppan & livet
Emma Gustafsson med bloggen Emma
Camilla Lagerman med bloggen Saga bus & lillebror
Maria Kull med bloggen Om liten och mig
Charlotte Lottiz Törnqvist med bloggen Lottiz days
Helen Stenström med bloggen Stenströms bloggeria
Nina Carlsson med bloggen Glamourmamman