Danmark är ett riktigt sommarland!

Danmark | 1 Kommentar

På sommaren är det skönt att ta dagen som den kommer. Då blir det lätt att vara spontan och få ut det mesta av ledigheten. Eftersom avstånden är korta är det lätt att ta sig runt och om man reser iväg tidigt på morgonen och åker hem sent, hinner man med mycket på en dag.
Som av en händelse har Stena Line låga priser på dagsturer till Danmark under sommaren. Här har vi samlat några tips för att en dag ska bli så full med upplevelser att det kommer att kännas som en halv semesterperiod!

Det är lätt att bli förtjust i Danmark. Här slipper du vardagens tvätt och disk och kan äntligen släppa fram ditt rätta jag. Ta dagen som den kommer och leva livet lite enklare. Och det bästa med Danmark är inte att danskarna är Europas lyckligaste folk eller att man äter frukost till lunch. Det är att det ligger så nära.

Varför inte spara tid, sov lite längre och ät frukost ombord?

Passa på att shoppa ombord och spara upp till 50 % mot priserna i land. Ombordbutiken är full med allt man behöver för sommaren till bra priser. Härliga dofter, skyddande krämer och goda drycker. Läs mer och gör en shoppinglista på stenalineshopping.se.
(Under tiden man shoppar kan barnen hälsa på Nicke Nyfiken som finns på plats på alla dagsturer till Danmark fram till 11 augusti.)

Vi har fyllt båtarna med roligheter för alla barn. Busa i lekrummen, titta på film och shoppa leksaker och lördagsgodis i butiken.
Dessutom bjuder vi alla barn på buffé.
(Fri Buffé ombord gäller resor till Danmark för barn 0–14 år. Max tre barn per betalande vuxen. Reservera platser för hela familjen genom att förboka buffén)

Upplev The Reef tillsammans i sommar. Med lite mod, äventyrslystnad och ett öppet sinne blir vistelsen ett unikt äventyr för hela familjen. Bada i varmt vatten, busa i vågskvalpet och njut av den karibiska buffén. Vem törs följa med på skattjakt bland bubblande pooler, tropiska åskväder och hisnande vattenfall?

Besök den pittoreska fiskebyn Lönstrup och strosa i de mysiga gränderna. Eller ta en tur till Skagen och få sand mellan tårna ute på Grenen där Skagerrak och Kattegatt möts.

ckel-beer-lobster

Cykling, mikrobryggerier och skaldjursrestauranger är inte fel att testa!


Restaurang Snerlen i
Fredrikshamn är en kulinarisk upplevelse med fantastiska I Fredrikshamn finns många roliga utflyktsmål. Flera av dem når ni enkelt med cykel, som finns att låna gratis. Cyklarna har utförliga kartor på styret som gör det lätt att hitta rätt. 

fisk- och skaldjursrätter. Placerad högst upp i en silo i hamnen har restaurangen en helt unik utsikt!

På Nordjylland finns flera mikrobryggerier med egna ölsorter, många av dem med
försäljning. Bryggerier hittar man bland annat i Skagen, Lökken och Fredrikshamn.
Här är en hemsida som länkar till de flesta mikrobryggerier i Danmark: http://www.bryggerier.dk/bryggerier.html ship-djurs-farup

84 spännande äventyr för äventyrslystna och nyfikna barn i alla åldrar, gör väl att ingen behöver ha en enda tråkig dag? I Danmark finns något att göra för alla i alla väder.

I sommar har vi ett extra bra erbjudande för alla barn! När man bokar boende och båtresa samtidigt får barnen gratis entré till sommarland, djurparker, akvarium och en massa andra attraktioner. Det enda man behöver göra är att visa upp boende- och båtresebiljetten på väg in. Fårup och Djurs Sommerland är värda en resa i sig med härliga utomhusbad och stora grönområden. Här finns lekplatser och picknickområden där man gärna får äta egen matsäck. De nya häftiga åkattraktionerna lockar säkert familjens våghalsar, men det finns även snälla karuseller för de allra minsta.

Sommarens nyhet på populära Oceanariet i Hirtshals är krabbekusten där både stora och små barn kan fiska krabbor. Missa inte hisnande nyheten Orkanen på Fårup Sommerland. Den går både över och under vattnet! Prova nyheten Juvelen på Djurs Sommerland. Det är Danmarks längsta berg- och dalbana med en topphastighet på 85 km/h. Häftigt, eller hur?

(Erbjudandet om fri entré gäller för barn 0–14 år. Max tre barn per betalande vuxen.)
Läs mer om detta erbjudande och andra vi har i sommar här!

Fårup Sommerland
Djurs Sommerland 

beaches

För den som gillar att bada är Danmark verkligen rätt resmål. Här råder så gott som badgaranti och man är aldrig längre än 6 mil från en strand, var man än befinner sig. För barnfamiljer passar östkusten bra med sina långgrunda sandstränder. Palmestranden i Fredrikshamn ligger på cykelavstånd från färjeterminalen. Den som gillar vindsurfing och vill uppleva ett häftigt landskap åker till västkusten där vågornaDet blir väl ingen sommar utan bad?Man blir aldrig för gammal för att fiska krabbor, eller hur?

är större. Ibland regnar det, även i Danmark. Då är det tur att det finns mängder av
inomhusbad både på feriecenter och också badland. Sommaren är räddad!

Ladda ner vår app Barnsligt skoj, där har vi samlat information och färdbeskrivningar till de bästa utflyktsmålen. Du hittar den på AppStore eller Google Play.

I samband med Bloggbussen13 under våren, fick vi massor med roliga tips och berättelser om hur kul man kan ha det i Danmark. Läs mer här och bli inspirerad!
Legoland
Lalandia
Givskud Zoo

Väljer man att stanna längre i Danmark än över dagen och tar några extra dagar i sommar, har vi många bra erbjudanden på olika typer av boende, välj själv vad som passar bäst. Här finns våra bästa erbjudanden på boende.
På kro får man uppleva en traditionell värdshusvistelse med god mat och genuin gästfrihet.

Om man väljer att bo på hotell i charmiga Ålborg hamnar man istället mitt i en
skön storstadsatmosfär med trendiga modebutiker, klassisk dansk design och
mängder av pubar och restauranger att mingla på.

Gå på ”Aalborg beer walk” och få chansen att prova spännande lokal öl.

Missa inte Kunsten, Ålborgs museum för modern konst. Museet ligger i en
spektakulär byggnad, ritad av Alvar Aalto.

Ta hissen ner till medeltiden! På gågatan Algade i Ålborg kan du åka ned i underjorden och beskåda resterna av ett gråbrödrakloster från 1250-talet.

Åk på upptäcktsfärd längs kusten! För den som gillar kultur finns flera mysiga småorter där kulturen (och stockrosorna) blomstrar. I Ebeltoft finns t ex ett glasmuseum
med några av världens främsta glaskonstnärer.

Sen har vi ju självklart Billund vars största dragplåster är LEGOLAND®, som blivit är ett roligt resmål för hela familjen.

Parken är uppbyggd av över 60 miljoner klossar och här finns massor att upptäcka, både klassiska attraktioner som funnits med sen starten och en mängd nya spännande äventyr. Just nu har vi ett erbjudande som borde locka ordentligt: 2 för 1 till LEGO LAND®

För att man ska hinna med allt skoj går man två dagar på LEGOLAND®
men betalar bara för en. Boka båtresa, boende och entré till ett riktigt bra
pris! Vi har bra erbjudanden på campingstugor, hotell och feriecenter i flera
olika prisklasser. Välj själv om det passar bäst att bo mitt i Billund eller i
lugn och ro en bit bort.

Det finns ännu fler ställen att åka till om man har lite mer tid, t ex:

Orkanen på Fårup sommerland
Ree park i Ebeltoft
Dayz Seawest i Nymindegab
Nordsø Camping
Nordsøen Oceanarium

Trevlig Danmarksvistelse!
/Anne

För mer info och bokning av resa, hotell mm, besök vår hemsida: http://www.stenaline.se/farja/