En dejlig julmarknad i Aalborg

Danmark | 4 Kommentarer

Ta en paus och kom i julstämning i den stämningsfulla staden Aalborg. I perioden fram till jul är det massor med trevliga julaktiviteter för vuxna och barn som älskar julen och julstämning. Aalborgs julmarknad hittar ni som alltid på stadens gamla torg. Hit kommer också jultomten eller Julemanden som man säger på danska.

Julehygge i Aalborg

Det danska ordet hygge översätts till kul i Google Translate men hygge är mer än så. Det är mysigt och stämningsfullt på samma gång. Den lugna julshopping i julstaden Aalborg är den perfekta pausen som alla behöver innan det drar i hop sig. Vill du skicka ett annorlunda julkort i år kan ni besöka Aalborg Zoo och ta kortet där.

JulemarkedTerrassen-beskåret

Julmarknaden

I Aalborg öppnar julmarknaden 2019 fredag den 15 november och har öppet varje dag fram till den 23 december. På den danska julmarknaden hör granar, kanel, rostade mandlar, kanderade äpplen samt klenäter (klejner på danska) till traditionen. Julmusikens nostalgiska toner och julbodarna med alla juleljus gör sitt till för att skapa den rätta förjulsstämningen. Det är inte bara julmarknaden som skapar julstämning i Aalborg det gör också alla gågator som är julpyntade till max.

Helårsturisme,_juleshopping-beskåret

Julshopping

Jag tycker att det är mycket roligare att julshoppa i Danmark. I Aalborg kryllar det av specialbutiker med mode, mat och design. Det bästa av allt är att det är gångavstånd till allt som skapar den härliga julstämningen och möjligheterna att kunna ge bort unika julklappar som ni inte hittar i Sverige.

Här kommer förslag på en shoppingrundtur med bra stopp på vägen: Starta vid den berömda statyn Tjuren på Vesterbro, ta till vänster in på den stora gågatan, Bispengade. I slutet av gågatan tar du till höger på Österågade där du hittar julmarknaden på höger sida. Fortsätt längs Österågade och ta till vänster på Algade. När Algade går över till Bredgade tar du till vänster, här hittar du Aalborgs coola Shoppingcenter Friis. När ni har shoppat färdigt går ni ner för Nytorv där det anrika Salling som ligger till vänster. Ett bra fika tips är kaffebaren Behag Din Smag som frestar med nybakat och Aalborgs kanske bästa kaffe. I slutet av Nytorv ståtar stadens stora julgran där ni kanske kan ta ett par varv innan ni går till hotellet för att ta igen er lite innan det är dags för middag.

æbler-beskåret

Mat och dryck

På både Österågade och på Bispengade, med det anrika renässanshuset Jens Bangs Stenhus där ni hittar Duus Vinkaelder, ligger restauranger för alla smaker. Testa populära Sögaards Bryghus på C.W. Obels Plads där ni kan ta en dansk böf och dricka lokalbryggt öl. Här hittar ni också Aalborgs skridskobana om ni känner för att ta en runda.

Advent_Candle

Glædelig jul!

 

Resa till Aalborg

Det tar bara 45 minuter med bil på motorvägen från Fredrikshamn till Aalborg. I och med att det är gångavstånd till det mesta i Aalborg så kan ni parkera bilen på hotellet och låta den stå där till ni skall hem.

Avsluta resan med vårt goda julbord ombord.

Ombord på Stena Danica står julbordet uppdukat med julens alla läckerheter. Förboka julbordet så får du 50 kr rabatt och reserverad plats.

Julbordet kostar 249 kr/person inkl öl/vin/läsk och kaffe. Julbordet är uppdukat från onsdag 20 november 2019 från Fredrikshavn på 14- turen.

 

Intresserad av att upptäcka julen i Aalborg? På vår hemsida kan ni enkelt boka er resa (bokar ni båtresa med boende samtidigt får ni alltid 20% rabatt på båtresan).