Gå på ”Beerwalk” i Aalborg

Danmark | Inga kommentarer

Sex pubar, ett glas och oräkneliga antal sorters öl att välja på.  Vi testar ”Aalborg Beerwalk”.

Beer Walk samlat

Du har kanske varit på provsmakning av fina franska viner, eller testat whisky lagrade i olika sorters ekfat. Under ”Aalborg Beerwalk” står istället den växande ölkulturen, med mikrobryggerier och olika sorters ale i fokus. För 100 DKK (cirka 125 SEK) får du ett glas, sex ölbiljetter och en karta för att hitta till de deltagande pubarna London Pub, The Wharf, Søgaards Bryghus, Old Games Pub, John Bull Pub och The Irish House. Det lilla paketet finns att köpa på de pubarna, ett antal utvalda hotell och butiker samt på turistkontoret Visit Aalborg.

Vi har precis anlänt till kartans sista anhalt, The Irish House.

Den här aktiviteten passar mig perfekt, jag gillar öl och tycker alltid det är spännande att prova på nya sorter, speciellt om de kommer från eget mikrobryggeri som här. Även om ölen är god är det nog dock tur att glaset bara rymmer 15 centiliter, säger mitt resesällskap Anna leende och tar en till klunk av husets egna ale.

Själv väljer jag en Indian Pale Ale, The McGargles. Båda är väldigt goda, men som alltid är faller IPA mig i smaken bäst så behåller den för mig själv. Den irländska puben sjuder av liv och det märks att klockan börjar närma sig midnatt. Vi valde att gå hela ”walken” vilket tog ungefär tre timmar. Promenaden mellan pubarna är bara några hundra meter, men det är lätt att fastna längs vägen när valen av ölsorter är näst intill oändliga. Om det händer är det dock inga problem att använda flera eller alla biljetter på ett och samma ställe. Skål!

 Carls tre favoriter:

  1. Ugly Duck, IPA, John Bull Pub
  2. McGargles, IPA, The Irish House
  3. Jesus Christ Favourite, Søgaards Bryghus

 

Om Aalborg:
Aalborg är Danmarks fjärde största stad och det tar knappt 45 minuter att köra dit från Frederikshamn. Väl på plats är det bäst att låta bilen stå. De senaste åren har staden närmat sig Limfjorden och en ny hamnfront har byggts där besökaren kan äta och dricka gott, bara strosa omkring eller titta på de passerande fartygen.

Missa inte:
Förutom ”Beerwalk” har Visit Aalborg också satt ihop promenadturer för att titta på konst och kultur. Bland annat ”Aalborg Street Art” och ”Aalborg street pianos”

Läs mer på www.visitaalborg.dk