Häng med oss när upptäcker Jyllands vackra natur!

Danmark | Inga kommentarer

Vår resa började i staden Silkeborg där vi åkte med världens äldsta ångfärja Hjejlen till Himmelbjerget! Resan tog 1 timma och 15 minuter och det var en perfekt sätt för oss att på håll få uppleva den vackra naturen.

Himmelbjerget är en av Danmarks högsta punkter (147m över havet) och vår promenad upp till utkiksplatsen var otroligt vacker. Vid utkiksplatsen stannade vi även till och åt en god lunch innan turen gick tillbaka till Silkeborg. Vi checkade in på Hotel Dania och promenerade runt och shoppade lite på mysiga gågatan innan vi avslutad kvällen men en god middag på restaurang Kjød og Kul.

Efter en god frukost körde vi runt och utforskade sjöarna runtomkring Silkeborg. Vi tog med oss våra medtagna cyklar och efter ett par kilometer hade vi kommit bort från staden och kunde njuta av en härlig cykeltur genom våtmarker och längs sjöar innan vi tog bilen tillbaka till Silkeborg.

Tredje dagenkörde vi till Rebild Bakker Nationalpark (1 timma och 20 minuters resväg). Här checkade vi in på Comwell Rebild Bakker som är idyllisk beläget på toppen av Rebild Bakker, den natursköna nationalparken som faktiskt är en av Danmarks allra största turistattraktioner med över 400.000 besökare per år.

På hotellet finns det ett stort träningscenter och inomhusswimmingpool och hotellet är beläget i ett landskapet täckt av ljung, enbärsbuskar och stora bokskogar som erbjuder markerade vandringsleder samt mountainbikeslingor som startar direkt utanför hotellet.  På kvällen åt vi middag i hotellets egna restaurang. Köket serverar dansk/nordisk mat och kockarna gillar att använda lokala råvaror från den omgivande naturen som ramslök, örter och annat från skogen.