Här är era topp 5 favoritutflyktsmål!

Danmark Tyskland Polen Lettland | Inga kommentarer

I mars frågade vi er om era bästa tips för en långhelg i vår. Vi fick in massa bra förslag. De utflyktsmål som förekom oftast i era kommentarer har vi sammanställt i en fem-i-topp-lista. Nedan presenterar vi även vinnarna av i vår tävling om de bästa vårtipsen.

Här är listan över era mest populära utflyktsmål för vårens långhelger som vi sammanställt från vår vårtipstävling:
1. Dagstur till Danmark från Göteborg (helst med Danica)
2. Kryss till Kiel
3. Kryss till Gdynia
4. Utflykt till Gdansk
5. Utflykt till Sopot

Av alla bra förslag valde vi ut nedan tre vinnare som får var sitt presentkort. Grattis Johan Bäckström, Elga Holm och Lars Hübbe Hübinette! Hoppas att ni får nytta av presentkorten. Skicka era adressuppgifter till facebook.sverige@stenaline.com  så postar vi presentkorten till er.

Stena Scandinavica

Stena Scandinavica som går mellan Göteborg och Kiel

Vision_Däck_Alexandra-Hansson_blogg

Solsken på Stena Visions däck på väg ut ur Karlskrona och mot Gdynia.

Johan Bäckströms tips:
Vår och Stena Line? Ja, vad sägs om en dagstur till dejliga Danmark, Göteborg-Frederikshavn med Stena Danica, när solen skiner ute på däck, och när havet glittrar som silver! Om man blir törstig pga. vårvärmen kan man svalka sig med en kall öl i C-view bar, eller varför inte på en äkta dansk kro! Frederikshavn eller Skagen? Över dagen? Välj det som känns bäst! 🙂

Elga Holms tips:
Har ni inte varit i Lettland ännu så kan jag verkligen rekommendera landet. Tågnätet är utbyggt och billigt. Ta tåget till Riga. Upptäck Saluhallarna och de vackra parkerna. Ta tåget till någon av stationerna i Jurmala. Där väntar milsvida stränder och charmiga sekelskifteshus. Det går även bra att ta tåget till Sigulda. Ta luftlinebanan till Krimulda och promenera i den vackra dalgången längs floden. Så småningom kommer ni fram till slottsruinen Turaida och ett Skansen i miniatyr. Både Jurmala och Sigulda ligger på avstånd som gör resan till en lagom dagsutflykt från Riga. Fast åt olika håll. Det finns mycket mer att se och uppleva.

Kullerstensgränder i Riga

Kullerstensgränder i Riga

Lars Hübbe Hübinettes tips:
I år blir det påskresa med Stena Line från Trelleborg till Sassnitz och vidare till Berlin. Det “råkar” nog bli ett besök på 6:e våningen på KaDeWe. Till sommaren är Stenafärjan till Rostock bokad för vidare färd till Österrike och Italien och hem via Mosel. Funderar på en roadtrip till hösten Sassnitz – Berlin – Wismar – Lübeck – Kiel

Tack för att ni delade era favoriter med oss! Har ni fler tips får ni gärna kommentera nedan.
/ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.