Skagen Marathon

Löparfest till Danmark!

Danmark Ombord | Inga kommentarer

5/10 2018. Vaknade upp i Göteborg, klockan ringde 06:00. Dubbelkollade min packning och hörde av mig till min kompis Tobias som också skulle ta sig an Skagen Marathon tillsammans med mig i morgon 6/10 2018. Tog en riktigt go powerwalk igenom Göteborgs morgonlugn. Tobias och jag möttes vid Stena Lines Danmarksterminal och steg på Löparbåten.  I Löparbåtskonceptet ingick en riktigt bra goodiebag med produkter från varumärken som Garmin, NJIE, On Runing, Löparshop.se och Celsius, en föreläsning ombord av varumärket On Running och presentation av Skagen Marathons mål, syfte och banprofiler på löparhotellet Color Hotel i Skagen.

Väl ombord på Stena Danica (som ska ta oss till Fredrikshamn) började vi med föreläsning från varumärket On Running i konferensrummet.  Detta var en mycket givande föreläsning om löparteknik, spaningar och vilka krav löpare ska ha när man köper löparskor. Uppladdningen fortsatte bort till bufférestaurangen Taste för att ladda upp med rätt typ av mat inför vårt marathon på lördagen.

Stena Danica la till i Fredrikshamn och Tobias och jag rullade norr ut mot Skagen och Color Hotel Skagen. Vår eftermiddag i Skagen innehöll presentation av Skagen Marathon på plats på hotellet. Vi besökte även mål/startområdet, inhandlade uppladdningsmat och, sista men inte minst, vilade.

Dagen D kom och vi vaknade upp till ett vindstilla Skagen. Både Tobias och jag åt en riktigt god och välbehövlig frukost på hotellet. Pulsen och förväntningarna steg och de sista diskussioner gällande upplägg för loppet gjordes under frukosten.

Vi knöt våra skor och började vår lätta uppvärmningsrunda bort till startområdet. Det låg en riktigt skön anspänning över det charmiga samhället Skagen denna förmiddag. Klockan slog 11:00 och starten gick av Skagen Marathon. Tobias och jag kom iväg riktigt bra och njöt av det fantastiska ljuset, de gula husen, sanddynorna och den gemytliga stämningen runt banan.

Längs banan fick vi uppleva allt från Pridefest, livemusik m.m. När vi kom upp på upploppet och såg målet var det en väldigt varm känsla som gick igenom kroppen. När vi skar mållinjen fick vi varsin välförtjänad medalj.

Efter målgången unnade vi oss extra goda mat vid målområdet. Vi diskuterade om vad vi tyckte om banan och kom fram till att vi kommer tillbaka nästa år. Då ska vi slå rekord på halvmaran här i Skagen då detta är ett av norra Europas snabbaste halvmaror.

Skagen Marathon erbjuder löpare flera olika bansträckningar på 5.5km, 1.1 mil, 2.1 mil, 2.6 mil och 4.2 mil. Detta Marathon är verkligen en ”Lisa för själen”, det är en banan i fantastisk natur och härligt ljus.

Nästa år firar Skagen Marathon 10 år, vi ses på Löparbåten den 4/10 – 2019 och vid startlinjen till någon av Skagen Marathon-loppen!

Anmälan till Skagen Marathon 2019 är nu öppen, anmäl dig här.