Mysiga Grenaa!

Danmark | Inga kommentarer

En morgon ombord när jag äntligen har sovmorgon så vaknar jag av att solen skiner in i hytten. Först blir jag lite irriterad över att vakna tidigt när jag inte måste, men sedan inser jag att vi ligger förmiddagen i Grenaa…och det är vackert väder, och då blev det fart på mig. Här kan man inte ligga och halvsova, här ska ut och njutas!! Sagt och gjort; träningskläder och gympaskor på och sedan ut. Först lurade jag på att besöka kattegattcentret som ligger 1 min promenadväg från båten för att se när de matar hajarna, men jag valde ändå att ta en promenad, hajarna får klara sig utan mig!

Och så himla härligt och energigivande det var….och så fint lilla mysiga Grenaa är! Först en liten sväng i den fina lilla gästhamnen med sin glasskiosk, där det ännu är lugnt och stílla och bara någon enstaka fritidsbåt på besök. Sedan styrde jag stegen mot stan, och åh så fint det var i alla trädgårdar! Allt blommar nu; körsbärsträden blommar, syrenerna blommar….ja, allt blommar. Och solen skiner på alla små, låga mysiga hus som ligger längs huvudgatan, det är lugnt och skönt överallt, utom vid bageriet, där är det fullt av folk som vill ha färska frallor till frukost.

Och just denna morgon är det fullt av finklädda små konfirmander utanför kyrkan vid det lilla torget mitt inne i stan, och dannebrogen är hissad, så mysigt 🙂

Så nästa gång ni är på väg till Legoland eller liknande och passerar Grenaa; stanna till och njut av den söta lilla småstaden, för det är den värd.

Anna

Anna Rönnquist skriver om shoppingen ombord och jobbar på Stena Nautica. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

Dannebrogen

bild-3-2

bild-3

bild-2

bild-4-2

bild-3-3

bild-2-3

bild-5

Grenaa-kyrka

bild-1-5