Njut av en tur till Aarhus innan jul

Danmark | Inga kommentarer

Shopping hör julen till och i Aarhus, som utsetts till Skandinaviens bästa shoppingstad, finns alla möjligheter att hitta de rätta julklapparna till nära och kära. Börja shoppingturen i någon av Danmarks bästa gallerior, till exempel Bruun’s Galleri. Besök därefter de många butikerna på populära strøget, som i december månad är prydd med glimrande julbelysning.

Aarhus-julshoppingFortsätt sedan till de hippa smågatorna i Latinerkvarteret där du hittar massor av julklappsinspiration i de små och charmiga butikerna. Glöm heller inte att besöka någon av Aarhus många julmarknader. Här kan du hitta vackra juldekorationer och julklapparna med lokal prägel, eller bara njuta av en kopp värmande glögg och en traditionell dansk “æbelskive”.

Kultur och historia i jul
Kliv in på Den Gamle By i Aarhus i jul och känn hur julstämningen infinner sig. Här får du uppleva julen som den såg ut i gamla dagar. Kolla till exempel in julkalenderutställningen och se hur de danska julkalendrarna har förändrats från 1962 och framåt. Vill du gå ännu längre tillbaka i tiden så ska du göra ett besök på nya Moesgaard Museum där historien väcks till liv på ett fascinerande vis.

Aarhus

Musik och kultur hör julen till så passa på att besöka en julkonsert i Aarhus. Musikhuset Aarhus har flera konserter och föreställningar i jul. På kulturhuset Hermans kan du uppleva spännande teaterkonserter. Missa inte heller en promenad i Your rainbow panorama högst upp i konstmuseet ARoS, där du kan blicka ut över Aarhus i sin julskrud.

Något för hela familjen
Julen i Aarhus bjuder på många spännande upplevelser för hela familjen. Åk till Dyrehaven och njut av naturen och spana efter rådjur, eller varför inte åka med på den årliga julfågelturen till Kalø som arrangeras av Naturhistorisk Museum? Den 28 november finns det dessutom möjlighet att se jultomten och den stora julparaden på Strøget i Aarhus.

Girl-with-Christmas-Tree

Här hittar du fler juliga evenemang i Aarhus.

Resa till Aarhus

Det tar bara ca 1 timme och 45  timme med bil på motorvägen från Fredrikshamn till Århus och ca 1 timme från Grenå till Aarhus. Bokar ni båtresa med boende samtidigt får ni alltid 20% rabatt på båtresan.

Erbjudande: 

Scandic Aarhus City 
Modernt internationellt hotell mitt i centrum av Århus

Totalt fr 1 950:-/2 personer. Båtresa t /r med bil Göteborg-Fredrikshamn eller Varberg – Grenå. 1 natt i dubbelrum inklusive frukost.

 

Avsluta resan med vårt goda julbord ombord.

Ombord på Stena Danica står julbordet uppdukat med julens alla läckerheter. Förboka julbordet på så kostar et bara 242 kr/person då du alltid får 10% rabatt när du förbokar mat online. Öl + snaps kostar 69 kr. Julbordet är uppdukat från fredag den 21 november 2014 från Fredrikshavn på 14- turen.

shutterstock_119686234-2-julservett-low-res

Bordershop 

Nu har vi alltid Bordershop med kraftigt sänkta priser på julens alla drycker ombord på Danmarksbåten. Passa på att shoppa julklapparna i lugn och ro. Dofter till henne och honom, klockor, smycken, glada sockar och leksaker.

Tags: