Norre-Vosborg-Hotel

Nørre Vosborg Hotel og Gastronomi

Danmark | Inga kommentarer

Upplev äkta herrgårdsstämning på danska Nørre Vosborg Hotel, en anrik 700 år gammel herrgård som ligger naturskönt i Mittjylland. Efter att ni har checkat in kan ni ta en härlig promenad eller hyra en cykel och cykla ner till Nissum Fjord. Väl tillbaka på herrgården väntar eftermiddagskaffe och kaka. På kvällen njuter ni av Nörre Vosbergs goda 3-rätters meny.

Norre-Vosborg-Hotel-og-Gastronomi

Herrgårdens historia

 … “en gång kommer det en man västerifrån insvept i en blå kappa som skall få tornet på fall”

Så lät en dunkel spådom om det ursprungliga Vosborg. Denna spådom fick den första ägaren Niels Bugge i början av 1300-talet. Och ganska riktigt i 1532 kom en jättevåg in över gården så att den sjönk helt och försvann. Den blev inte återuppbyggd på samma ställe utan flyttades till ett säkrare ställe längre in i landet. Herrgården har haft många prominenta besökare. Bland annat var H.C. Andersen här sommaren i 1859. Här fick han tid att dikta och fantisera om herrgårdens många spöken.

”Gårdens Kapel er forandret til Gjæsteværelse; der sover jeg. En hvid Dame viser sig på dette Sted, men hun har ikke besøgt mig; hun ved vel, at jeg lider spøg, men ikke Spøgeri.” H.C. Andersen

Maten

Gourmetmiddag på Nörre Vossborg

Gourmetmiddag på Nörre Vossborg

Nörre Vosborgs kök bygger på klassisk kokkonst med respekt för det ärliga och enkla. Utgångspunkten är årstidens utvalda goda råvaror som de sedan lyfter till kulinariska rätter.

Velbekomme!

RummenNorre-Vosborg-Hotel-rum

Här får ni en god natts sömn. Ni bor i ljusa och fräscha rum med wifi och platt TV.  Hotellet har totalt 55 rum.

Se och göra

Cykelsemester i Danmark

En cykeltur ner till Nissum Fjord blir en fin eftermiddagstur innan det är dags för eftermiddagskaffet. Nissum Fjord är ett unikt fjordlandskap med sitt platta land. Det är 75 km runt hela fjorden. Följ H.C Andersens fotspår och ta en av de 3 fina vandringslederna i området.

Resa dit

Nörre Vosborg ligger på Jyllans västkust. Det tar ca 2 1/2 timme med bil både från Fredrikshamn och Grenå. Ni får alltid 20% rabatt på båtresan när ni bokar boendet samtidigt. Båtresa med bil t/r, en  övernattning i dubbelrum på Nörre Vosborg inkl frukost, eftermiddagsfika och 3-rätters middag kostar från 1 150 :-/person* Ett tips är att resa tillsammans med vänner. Det blir alltid billigare per person när ni är fler i bilen. Fler exempel på boenden i Danmark där middag ingår.

Ombord kan ni passa på att shoppa till kraftigt sänkta priser i vår Bordershop som nu är permanent på alla Stena Lines linjer från Sverige. Ni får också 10% rabatt på alla bufféer ombord när ni förbokar mat.

*Totalt pris från 2 300:-/ 2 personer. Prisexempel 14/12-15/12 2014.