Populära Kattegatcentret ligger bara en kort promenad från Stena Lines färjeterminal i Grenå. Foto: Kattegatcentret

Nya färjeturen från Halmstad: Guld för barnfamiljer

Danmark | Inga kommentarer

Stena Lines nya tur från Halmstad till danska Grenå skapar stora möjligheter för halländska barnfamiljer att hitta nya spännande utflyktsmål. Oavsett tid på året finns massor att uppleva på andra sidan Kattegatt.

– Förhoppningsvis blir du lite överraskad av de närgångna djuren och eftersom de flesta av dem rör sig fritt så blir inget besök det andra likt. Från april har vi även en utomhusdel och där kan man se jaguarer och hyenor på nära håll eller låta barnen leka av sig på vår stora lekplats, förklarar Morten Mikkelsen.

Duktiga på attraktioner för barn

Mona Ulvåknippa på Stena Line, som är expert på utflyktsmål i Danmark, rekommenderar även ett besök till den fantastiska byggnaden Moesgaard Musem (MOMU), strax söder om Århus.

Evolutionstrappan på MOMU. Foto: Medieafdelingen - Moesgaard Museum

Evolutionstrappan på MOMU. Foto: Medieafdelingen – Moesgaard Museum

– Innanför dörrarna möts man av en trappa där du för varje steg kan följa människans evolution. Utställningarna passar hela familjen och är väldigt underhållande då MOMU jobbar mycket med ljud, ljus och filmdukar, säger Mona och avslutar:

– Kattegatcentret, Randers Regnskov och MOMU är alla exempel på hur duktiga danskarna är på attraktioner för barn, där man på lekfulla sätt kan lära sig mycket om djur, natur och människa.

Publicerad på Hallandsposten.se 28 januari 2020