Barn badar med badringar

Plask, spa och tropiska bad på höstlovet

Danmark | 2 Kommentarer

Att åka enda till Karibien på höstlovet kan bli en lång och dyr resa för en hel familj. Men Karibien och tropikerna är närmare än vad man kan tro! Bara 3 timmar bort från Göteborg ligger det karibiska badlandet The Reef, 2 timmar från Rostock finns Tropical Island och 15 minuter från Gdynia finns familjespa och badland.  Oavsett vilken av våra destinationer ni väljer kan vi garantera att ni kommer att bli blöta!

The Reef

The Reef i Fredrikshamn

Bubblande pooler, tropiska åskväder och hisnande vattenfall i Danmark

I Fredrikshamn ligger barnfamiljernas favorit, det tropiska badlandet The Reef. Här kan man dyka efter skatter, uppleva tropiska åskväder, åka vattenrutschkana, simma ut i en virvel, svettas i bastu, m.m. Här finns det något för alla åldrar.

Väljer ni istället att åka söder ut ska ni passa på att besöka Aquadome Lalandia i Billund, Skandinaviens största tropiska badland. Här finns ett flertal vattenrutschkanor, vågor, vattenvirvel och massa rolig vattenlek. Om ni mot förmodan skulle tröttna på att bada finns det ett vinterland där man kan åka skidor inomhus året runt, bowling, m.m. samt barnanpassade restauranger. Billund ligger c:a 2 tim och 45 minuter från Fredrikshamn och 2 timmar från Grenå.

Skallerup Klit ligger på Jyllands västkust, c:a 30 minuter från Fredrikshamn. Här finns också ett badland dit vi skickade bloggaren Sandra Skoog som Stena Line Storyteller. Såhär skriver hon om besöket på Skallerup:
– Vare sig man reser hit som familj eller som par, kommer man att älska Skallerup! Danmark är ett överhuvudtaget ett underbart land att semestra i!
På Skallerup finns massa roliga barnaktiviteter och även om inte badlandet inte är på samma nivå som The Reef och Lalandia är det ändå roligt att plaska runt här bland rutschkanor, vattensprutor, forsar, strömmar och vattenfall.

Relaterade länkar:
The Reef
Lalandia
Skallerup Klit 
Mer om allt som finns att göra på höstlovet i Danmark hittar du här.

Tropical Island

Tropical Island, strax söder om Berlin

En tropisk ö, svallande vågor och rolig vattenlek i Tyskland

Reser du med oss till Kiel är det subtropiska vattenparadiset Aqua Erlebniswelt, som ligger i en av Tysklands största och roligaste semesteranläggningar Weissenhäuser Strand, bara en knapp timmas bilfärd bort.  Det är det perfekta stället för de som älskar badäventyr.

C:a en timma från Rostock eller Sassnitz ligger Wyndham HanseDom. Det blev en favorit bland barnen under bloggresan Bloggbussen goes bilsemester. Här finns bubblande pooler i form av sjörövarskepp, vågor, rutschkanor och en virvlande fors för de lite äldre barnen. Såhär skriver deltagare i  Bloggbussen goes bilsemester om Hansedom och Stralsund; Camilla Gunnarsson,
Malin Fnulan MartinssonTerese Engqvist och Melinda Sohl.

Styr ni istället kosan mot Berlin får ni inte missa det tropiska semesterparadiset Tropical Island. Här, under en enorm kupol finns 66 000 kvadratmeter tropiker – komplett med vit sandstrand, tropisk regnskog, vattenfall och laguner. Här finns även unika boendealternativ; tälta i regnskog, campa i hyddor i den tropiska djungeln eller, den lite tråkigare varianten, bo i vanliga bekväma rum. Skulle ni råka tröttna på detta tropiska paradis, finns Berlin runt hörnet.


Relaterade länkar:

Weissenhäuser Strand,Aqua Erlebniswelt 
Wyndham HanseDom
Tropical Island
Mer om allt som finns att göra på höstlovet i Tyskland hittar du här.

Aquapark i Sopot

Lyxigt och prisvärt familjespa och vattenland i Polen

Vare sig man befinner sig i Sverige eller i utlandet finns det inte många spaanläggningar där barn kan vistas. Ett undantag från den regeln är det härliga Spahotellet Mera Spa i Polens kurort, Sopot. Här kan man t.o.m. få behandling tillsammans, förälder och barn, bland barnbehandlingarna finns skum massage och chokladmassage där man också får äta chokladen.

Det finns två bubbelpooler utomhus, och två större bassänger inomhus varav den ena har vattenstrålar som gör underverk på spända nackar och axlar. Inomhus finns också barnpool och bubbelpooler. Dessutom finns en härlig bastuvärld att kura i, med både ång-torr bastu och tepidarium. Här också finns vilstolar och relaxrum med brasa och härlig utsikt över trädgården. Ja, allt man behöver för en avkopplad semester.

Vill man ha mer fart och plask finns också badlandet Aquapark som har både vattenrutschbana, bubbelpool och, håll i er, en 70 meter lång vild fors.

Ni har väl inte missat att ni även kan bada i vårt fina Pure Nordic Spa ombord? Här finns två stycken hotwells, relaxrum och äventyrsduschar samt  tre behandlingsrum. Missa inte detta!

Relaterade länkar:
Mera Spa
Aquapark
Nordic Spa ombord
Mer om allt som finns att göra på höstlovet i Polen hittar du här

Sådär! Nu vet ni precis hur ni ska göra för att bli som allra blötast på höstlovet och det med tropisk eller karibisk värme på köpet. Vilka är era favoriter? /ylva.


 • Vjollca says:

  Hur gör jag en bokning och kan man få kontakt med vattenlandet i Berlin ? Är det inomhus ? Kan man övernatta?

  • Hej! Det går att boka biljetter på webben. OBS! Ta med utskrift, det räcker inte med att visa upp bokningen i mobilen (det går iofs att få hjälp att skriva ut i receptionen, men det är inte helt enkelt). Deras hemsida hittar du här: https://www.tropical-islands.de/en/tropical-world/
   Japp, det är inomhus i en häftig gammal zeppelinarhangar mitt ute på ett fält. Väldigt häftigt!
   Det går även att övernatta, men tänk på att tyskar oftast är extremt mycket bättre än oss på framförhållning, så boka i god tid.
   Kan verkligen rekommendera detta ställe. Vi hade jättetrevligt där. Ha det gott! /ylva.