Stena Nautica

Sista chansen att åka från Varberg till Grenå

Danmark Ombord | Inga kommentarer

Jag ville passa på att åka från Varberg till Grenå eftersom det är sista hösten som Stena Nautica går från Varberg.

Det var en fantastisk morgon i september och solen gick upp precis i samma stund som fartyget la ut och startade sin färd mot Djursland där Grenå ligger.

Soluppgång

Jag stannade en stund på däck för att njuta av denna stilla morgon och för att njuta av utsikten mot Varbergs fästning och småbåtshamnen. Båten gick redan kl 07:00 denna dag så jag hade bestämt mig för att äta frukost ombord. Tycker att maten smakar bättre på havet av någon anledning.

Soluppgång

Lekrummet ligger bredvid restaurangen. På denna tur var det inte många barn med men så var det också en vanlig vardag och höstterminen på skolor och dagis hade redan startat. Solen lyste så fint in i lekrummet så jag passade på att ta några bilder på det också. Lekrummet är ganska stort men ser ju ganska tomt ut utan några barn som leker och busar där inne.

Lekrum

Jag hade hört att de bästa platserna om man ville ha havsutsikt var i området längst fram i fören så jag gick dit och satte mig. Det stämde bra att det var fin utsikt. Det var också många sköna soffor med eluttag så jag passade på att ladda både kamera och telefon. På borden bredvid var det full koncentration och lågmält prat. Här var det Bridge på gång. Det var åtta Varbergsbor som också passade på att göra en resa i höst. I pausen blev det mycket skratt och snack. Här passade de också på att köpa var sin öl i baren innan de satte igång med nästa spel. Det var också mycket snack om vad man skulle handla i Borderhop på hemresan eftersom det var många bra erbjudanden i butiken.

Jag frågade om de skulle ta samma resa när Stena Nautica skall gå från Halmstad. Det svarade de nej på då det blev lite för långt att resa (därav varför de passade på att resa nu). Troligen skulle de även passa på att ta ytterligare en resa till i höst.

Bordershop

I butiken träffade jag två trevliga damer som var på väg med sina män och husbilar. De kom från Alingsås och hade sovit i husbilen på kajen för att vara ute i god tid till morgonavgången. De var mycket intresserade av vin och champagne och var på väg ner till Tyskland och Frankrike för att både provsmaka och köpa med sig hem. De tyckte att det var bra viner och priser ombord men inköpen fick vänta till hemresan.

Jag passade på att tipsa om Vinoteket i Bernkastel-Kues där jag var i somras. Där hade de samlat alla de bästa Moselvinerna samt sex olika sorters Sekt från området på ett ställe. Här kunde man provsmaka alla sorter för 18€. Vi fick med listor på fyra sidor där vi kunde skriva in vad vi tyckte om de olika vinerna så att det var lätt att komma ihåg vad vi skulle köpa med oss hem. De tackade så mycket för tipset och skulle absolut ta ett stopp där de också.

Vinprovning

När färjan närmade sig Grenå var det dags att gå ner till bildäck. Det är alltid en sådan känsla att sätta sig bakom ratten och köra ut. Nu låg hela Djursland framför mig.

Bil kör av fartyg

 

 

Mona Ulvåknippa