Blokhus Strand

Skön hotellweekend vid danska Västerhavet

Danmark | Inga kommentarer

Om du vill bo på ett riktigt bra hotell nära de långa sandstränderna vid västerhavet så kan jag tipsa om det nya badhotellet Strandhotel Blokhus. Hotellet som invigdes den 1 juli, ligger ca 1 timmes bilresa från Fredrikshamn.

 

Vilket hotell!

När jag såg det nybyggda hotellet från utsidan så påminde det om de traditionsrika danska badhotellen som jag har sätt på TV. Jag tänkte speciellt på den danska TV-serien Badehotellet på TV4, som gick i våras. När jag kom in i lobbyn så kände jag direkt den mysiga stämningen samtidigt som vi upptäckte många annorlunda detaljer. Här har man tänkt design hela vägen. Den öppna spisen, de fräcka fåtöljerna och många coola lampor gav rummet en fin inramning. Det samma gällde restaurangen och det intill liggande orangeriet utanför där ljuset strömmade in genom stora glaspartier.

Rummen var alla inredda i olika mönster och färger. Gemensamt för dem alla var att inget hade lämnats åt slumpen här heller. Atmosfären var som gjord för en avkopplande och kanske romantisk weekend på tu man hand. De flesta av rummen hade uteplats eller balkong med utsikt mot trädgården.

Efter en härlig lunch och en kopp kaffe ute i trädgården och valde vi mellan att ta ett skönt dopp i inomhuspoolen eller att ta en promenad till stranden. Det blev stranden. Flera mil lång och så bred att man till och med kunde ta med sig bilen och köra hela vägen bort till Lökken om man ville. Stranden var också perfekt för en lång promenad. Ett tips är att ta med något att samla vackra snäckor i eller om ni har tur bärnsten!

 

 

Restaurang med 5-rätters middag

Köket på hotellet har stora ambitioner och gör allt för att gästerna skall kunna njuta av läckra och delikata rätter. Vi tog en 5-rätters meny och här gäller det att ha god tid. Å andra sidan var det därför vi hade valt att bo och äta här. Vi ville kunna koppla av och njuta av god mat och dryck. Vi startade vid 19-tiden och var klar vid midnatt. Då hade vi njutit av kräftstjärtar, lite torsk med Karl Johansbuljong, en mör köttbit, några små ostar och en härlig dessert med lakritsglass och hallon.  Här tvekade de inte heller när det gäller val av goda viner som passade till.

 

Morgondopp

Fördelen med att bo vid havet är möjligheten att starta dagen med ett uppfriskande morgondopp. Det är fler och fler som nu upptäcker tjusningen av att bada året om. Det sägs också dämpa stress då kroppen inte kan hantera två olika sorters stress samtidigt. Jag testade och det kändes så bra efteråt. Även om vattnet var riktigt kallt så kan jag absolut rekommendera detta. Blokhus är en liten sommarort med charmiga livsstilsaffärer, danskt mode, uteserveringar och bagerier. Det var sommarrea över allt med 50 % rabatt på riktigt snygga skjortor bland annat så vi passade på att fynda. Vår bil stod gratis parkerat på hotellets parkering baksidan av hotellet så det var inget problem.

Boka Strandhotellet i Blokhus inklusive båtresa.

 

Att göra i närheten

Surfing och cykling

För ovana och nybörjare är North Shore Surf i Lökken det självklara valet. I Lökken är vågorna lite snällare än i det mer berömda Cold Hawaii – Klitmöller som ligger längre söderut. Ta med cyklarna på resan. Danmark är det perfekta cykellandet och i Blokhus är det många som cyklar mountainbike i det populära spåret.

Glas och keramikkonst

Strax norr om Blokhus ligger Lönstrup. En liten idyll där många konstnärer har slagit sig ner. Om du gillar glaskonst och keramik finns det fler ateljéer att besöka.

Rubjerg Knude Fyr

Missa inte heller detta naturfenomen Rubjerg Knude Fyr som handlar om den stora sandflykten. Här har sanden nu i princip begravt hela fyrhuset och det enda man ser är själva tornet. Uppe vid fyren är det också fin utsikt.