Ta cykeln med på resan och upptäck Danmarks vackra natur!

Danmark | Inga kommentarer

Att ta sig fram med cykel i Danmark är både enkelt och ett bra sätt att upptäcka alla sevärdheter på vägen!

Parkera bilen vid färjeläget i Fredrikshamn och ta cyklarna med er på resan med färjan till Läsö som tar ca 1,5 timmar.

På Läsö finns många olika cykelleder att välja på, en populär sådan är den 8,5 km långa turen till Læsø Salt Syderi där man kan lära sig mer om hur det berömda saltet från Läsö blir till. På vägen dit kan man njuta av en god lunch och en kall pilsner på härliga Antik & Retro samt spela minigolf samt smaka på traditionell dansk strutglass med vispgrädde, sylt och gräddbulle på toppen!

Efter ett besök på Læsø Salt Syderi rekommenderar vi att cykla vidare mot Læsø tornet och njuta av den sagolika utsikten innan ni tar småvägarna tillbaka mot Vesterø och checkar in på Læsø Camping & Hytteby. Kvällen avslutas som bäst med en god middag på restaurang Havnebakken som ligger ca 1,5 km från campingen.

Andra dagen avnjuter ni av en god frukost innan ni tar färjan tillbaka till Fredrikshamn och hämtar upp er bil, kör till Skagen (en restid på ungefär en timma). På vägen dit stannar ni till vid Sankt Laurentii ödekyrka som fick stor uppmärksamhet i 2019 för att kyrkan höll på att ramla i vattnet och därför fick flyttas.

Framme i Skagen checkar ni in på Foldens Hotel. Därifrån kan ni sedan enkelt cykla 5 km till Gl. Skagen som är en otroligt mysig liten ort alldeles vid havet. Här är alla hus gulmålade med vita knutar. Ät en god lunch på ställets populära restaurang på Ruths Hotel och promenera sedan runt och njut av stämningen.

Kvällen avslutas med middag vid Skagens hamn där det nästan alltid finns nyfångad fisk på menyn. Testa gärna danska klassiker som “Stjerneskud” (rödspätta, färska räkor, sparris och kaviar) och utsökta smørrebrød.

Inled sista dagen på resan med att upptäcka mysiga gågatan som ligger alldeles utanför dörren till hotellet. Ta därefter bilen och kör till Blokhus (vilket tar ca. 1,5 timma) och promenera runt i centrum som ligger få steg från stranden med många caféer, restauranger och små butiker. Glöm inte heller att cykla vidare och upptäck Blokhus Klitplantage med sin fantastiska natur!

Dagen avsluta med en fin middag på Restaurant Futten, restaurangen i Blokhus som är känd för sin goda mat. Övernatta sedan på Hotel Søparken som ligger 17 km utanför Blokhus