Ta med vänner och familj på surfsemester i höst

Danmark | Inga kommentarer

Känner du för att testa på någonting nytt? Här i Europa är vågorna bättre under hösten och våren, så är du öppen för nya intryck en hösthelg finns en hel surfkultur att upptäcka på andra sidan Kattegatt. Ta bara båten över till Fredrikshamn och ställ in GPS:n på Løkken, Nørre Vorupør eller Klitmøller för att testa på surfingen i vårt kära grannland, Danmark. Eller varför inte åka på en längre roadtrip till en surfskola i Portugal?

Danmark-2

Surfing och god mat i Danmark

Vågsurfing är något för alla. Man får massor utav träning, man träffar folk med samma intresse, både nybörjare och proffs, och man får uppleva natursköna platser.
Många förknippar surfing med tropiska platser och gigantiska vågor. Men surfing behöver inte alls vara så. En god idé är att gå på åtminstone en dags surfkurs så att man lär sig om säkerhet och grunderna till HUR man ska ställa sig upp på en vobblande surfingbräda. Sen är det bara att öva, öva, öva tills man känner sig redo att lämna vitvattnet och paddla ut till de gröna obrutna vågorna.

Man kan oftast hyra våtdräkt & bräda där det finns surfbara vågor. Men de som har egen utrustning vet hur jobbigt och ibland otroligt DYRT det är att ta med sin surfingbräda på flyget. Alternativet är att packa bilen med allt man kan att behöva för lite strandliv med familj och vänner och ta båten över till Danmark och “go-wave-hunting” på Jyllands västkust. Eller, om du har lite mer tid…så åk vidare ner mot Portugal.

Peniche-Portugal

Surf Portugal

Nyligen hemkommen från en veckas surfcamp i Peniche, Portugal (90km norr om Lissabon) ser jag möjligheterna att åka tillbaka på en surfholiday med hela familjen. Det finns surfkurser för alla nivåer, för barn mellan 6-12 år och även privata lektioner som man kan ha en intruktör till endast sin familj. Hur coolt vore inte det!?!?! Snacka om lyckliga barn! Och ölen i Portugal…den är faktiskt billigare än i Thailand.

Tips på en bra App att ha laddat ner inför en resa är CityMaps2Go. Väljer man betalversionen och laddat ner en stadskarta så fungerar den sedan även om man inte är uppkopplad till nätet.

Alla är vi barn i början om inte annat så kommer man att känna sig som barn på nytt.

Störst leende vinner!
//Vaike
Störst-leende-vinner

Vaike Frederiksen jobbar i ombordshoppen på Stena Jutlandica. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

För mer info om alla våra produkter ombord se gärna vår hemsida:http://www.stenalineshopping.se/