Vi tipsar om sportlovsaktiviteter för hela familjen!

Danmark Tyskland Polen | Inga kommentarer

Sportlovet närmar sig med stormsteg och det är hög tid att boka in den där resan som hela familjen har väntat på! Vi ger dig tips på aktiviteter hela familjen kommer att tycka om.

Danmark

Om du planerar att åka med familjen till Danmark är det ett måste att besöka vårt karibiska badäventyr The Reef Hotel & Resort! Här kan hela familjen leka i 32-gradig värme! Här finns också vågskvalp, klättervägg och palmer! Det bästa av allt, hotellet ligger på gångavstånd från färjeterminalen i Fredrikshamn. Så på med badkläder så ses vi i rutschkanan ????

The Reef

På The Reef Hotel & Resort kan alla vara pirater för en dag!

 

En annan upplevelse är att besöka LEGO® House som även kallas för ”Home of the Brick”. LEGO® House ligger naturligtvis i Billund där LEGO® blev till och äventyret startade. LEGO® House ger både barn och vuxna den ultimata möjligheten att kombinera klossar och kreativitet, och ni blir inbjudna till den ultimata lekmöjligheten. Låt barnens (och din egen såklart) fantasi ta över!

Gillar din familj att utforska det marina och se spännande djurarter? Isåfall är ett besök på både Kattegatcentret i Grenå och Randers Regnskov på Djursland ett absolut måste. På Kattegatcentret kan du kasta dig ut på djupt vatten och dyka med hajar, visst vore det något att berätta för kompisarna i efterhand? På Randers Regnskov kan du uppleva en regnskog inomhus. Här kommer hela familjen riktigt nära de vilda djuren då många av dom går helt fria. Snacka om ett minne för livet!

Tyskland

Tyskland erbjuder en rad olika badland, bland annat hittar du Europas största äventyrsbad här. Strax söder om Berlin ligger Tropical Islandstrop som ligger innuti en enorm kupol. Här hittar du en vit sandstrand,  regnskog, konstgjort solljus, beachvolleyplaner, vattenfall, laguner, restauranger och tropisk värme. Låter det för bra för att vara sant? Kanske, men det är på riktigt! Weissenhäuser Strand är ett annat subtropiska badparadis. Den 6000 kvadratmeter stora anläggningen ligger fem mil från Kiel och erbjuder flera olika pooler, klättervulkan, 4D-biograf, akvarier och mycket, mycket mer. Dessutom finner du ytterligare ett subtropiska vattenland i Stralsund med pooler, rutschkanor och en uppvärmd utomhuspool. Vattenlandet, som heter Hansedom, är ett kombinerat äventyrsbad och friskvårdsanläggning för både barn och vuxna. Mycket badäventyr för pengarna i Tyskland med andra ord! ????

Tropical Islands

Tropical Islands, ett tropiskt paradis i Tyskland!

 

Sugen på att byta ut det tropiska formatet mot kyla, is och härlig skidåkning i världsklass? Ta bilen till Alperna! Att åka till Alperna är en fantastisk sportlovsupplevelse. Oavsett om du åker till Österrike, Frankrike eller Italien så finns det skidåkning för alla nivåer, fantastisk mat och afterski. Vi hjälper dig att få en bra start söderut via våra färjelinjer Trelleborg-Sassnitz/Rostock och Göteborg-Kiel.

Polen

Såklart erbjuder även Polen mängder av härliga sportlovsaktiviteter för hela familjen! Ta bilen och upplev den spännande skiddestinationen Zakopane som är den högst belägna staden i Polen och som erbjuder fantastiska skidbackar och ett stort utbud av restauranger!

Aquapark i Reda är ett annat härligt tips för hela familjen och en dröm för alla barn (och vuxna) som älskar vatten! Här finns mängder av attraktioner som exempelvis Shark Slide (en 60 meter lång vattenrutschkana som går rakt igenom hajtanken). Missa inte heller Aqua Spa & Saunarium med bastu, bad, utomhusterrass och en lounge med utsikt över akvariet.

Aquapark i Reda

Att simma under hajar är ett riktigt minne för livet!

 

Fun Arena i Gdansk är ett nöje för hela familjen! Sätt tävlingsnerverna på prov i Go Kart, upplev spänning i Escape Rooms och hoppa loss på trampoliner. Självklart finns det café, bar och restaurang familjen får nya krafter för nästa äventyr, kanske en runda Paintball?

För alla som älskar att hoppa studsmatta på stora ytor är Jumpcity ett paradis! Det är även det största nätverket av trampolinparker i Polen. Här finns massor av attraktioner för hela familjen och möjlighet till tränare som hjälper dig igång. Jumpcity finns både i Gdansk och Gdynia. Vem hoppar högst?

Happy

Barnens favorit Happy finns ombord på flera av våra fartyg!

 

Så… vart åker din familj på sportlovet?