Vinresa till Danmark

Danmark | Inga kommentarer

Att danskarna gör gott öl vet vi redan, men det kanske inte är lika många som vet hur goda viner de gör. Jag besökte Glenholm Vingård som ligger naturskönt vid Limfjorden ca 1,5 timmes bilresa från Fredrikshamn. Vingården drivs av en familj som brinner för goda viner och all produktion på gården är organisk och helt utan tillsatser och kemikalier. Produktionen sker för hand i liten skala. Detta gör att vinerna är exklusiva och främst för de vinintresserade.

Vingården

Glenholms vingård startades av en man som hade ett stort intresse för vinstockar och som av en slump slog sig ner vid Limfjorden där jorden visade sig vara perfekt för vinodling. Under juni – augusti kan du besöka vingården, se hur vinproduktionen går till samt provsmaka och köpa med vin hem. Priserna ligger runt 200:-/flaska. De mest populära vinerna är de röda som också lämpar sig väl för lagring. Jag köpte ett som jag kunde avnjuta direkt och två som vinner mycket på att lagras några år. De vita vinerna och de mousserande är klara för avnjutning direkt. Vingården har även öppet för lunch eller snacks som du även kan äta i deras trädgård bland vinstockarna. Grupper med 15 personer eller fler kan besöka vingården året om efter överenskommelse.

Läs mer om vingården »

 

Hotell och stugor nära vingården

Vingården ligger drygt 4 mil söder om Aalborg. Bo på något av våra hotell i Aalborg, på en typisk dansk Kro som Hvalpsund Faergekro i närheten eller ta med hela familjen till Dayz Rönbjerg som är en stugby med tropiskt badland, lekland och massor med sportaktiviteter.

Sök hotell i närheten »