12 timmar i Riga

Lettland | Inga kommentarer

Följ med oss när vi upptäcker Riga på 12 timmar!

Kl 10.00. Vi startar dagen med att promenera runt bland Rigas mysiga gränder. Här kan man verkligen spendera flera timmar med att bara gå runt och se på alla fina byggnader. Arkitekturen i Riga är väldigt lik den arkitektur som finns i Polen, husen har ljusa fina färger och anrika detaljer. Centrala Riga är rätt så litet vilket gör det lätt att ta sig runt och hitta alla sevärdheter. Visste ni till exempel att “Svenska porten” ligger i Riga? Namnet syftar på när Sverige regerade över Lettland och när Gustav II Adolf år 1621 marscherade in i staden. Ett annat av våra absoluta måsten var såklart att besöka “The Three Brothers” som är de tre äldsta husen i Gamla Stan (byggnationen startades redan på 1600-talet) samt domkyrkan.

Gamla stan i Riga

Kl 12.00. När klockan börjar närma sig lunch bestämde vi oss för att fika på det Instagramvänliga caféet Parunasim som ligger väldigt nära “The Three Brother”. Caféet har en mysig innergård. Vädret var dock för kallt för att sitta ute och äta så vi satt inne i den rymliga lokalen och åt en god jordgubbscheesecake.

Mysiga gränder i Riga

Kl 13.00. Mätta och belåtna ville vi nu få en härlig panoramavy över staden och vi hade fått tips om att besöka utkiksplatsen vid “Latvian Academy of Science”. Det är gratis att gå upp dit och utsikten är verkligen slående! Här måste vi verkligen ta en selfie och skicka hem till våra nära och kära.

Latvian Academy of Science

Kl 15.00. Den härliga utsikten gjorde oss lite småhungriga igen, vi hade ju trots allt bara ätit varsin cheesecake. Därför begav vi oss till saluhallarna för att smaka på lite delikatesser, här kunde man verkligen äta sig mätt på olika ost- och korvsorter.

Kl 17.00. Eftersom vi ville ha så många Instagrambilder som möjligt begav vi oss raka vägen till vår nästa destination: en knallrosa kyrka. På andra sidan floden ligger nämligen den pampiga rosa kyrkan Holy Trinity Orthodox Church, det perfekta motivet för flödet på Instagram. På vägen dit promenerade vi även förbi ett mysigt naturområde med fina öppna vyer.

Holy Trinity Orthodox Church

Kl 18.00. Vi hade bokat bord vid en mysig restaurang kl 20.00 som ligger mitt i centrala Riga. På väg dit stannade vi till vid den kända byggnaden “House of the Blackheads”.

House of blackheads

Kl 20.00. Dagen avslutades med en middagsreservation på mysiga restaurangen 1221 Restaurant, ett perfekt avslut på dagen!

1221 Restaurant