Abba på Danmarksbåten?

Ombord | Inga kommentarer

Nja, inte riktigt, men bra nära!
Den 15 maj hade Stena Danica besök av delar av Arrival, gruppen som turnerar världen runt med Abbas populäraste låtar. De har haft fler stora uppträdanden nu än vad Abba själva hade på sin tid!

Karolina Carlsson och Helena Philipson var helt ensamma på scen i C-View som Agnetha och Frida, med inspelad musik. De körde ett kortare program, gissar jag, än det är när hela showen är på scen. Det stora Arrival-gänget är just nu på turné i nordamerika med utsålda hus. På Stena Danica var det något lugnare och en publik som kanske inte var med på dagsturen för just deras skull. Några resenärer kan jag svära på var med för att det var just Abba-låtar som skulle spelas. De satt troget kvar i närheten av scenen på både ut och hemresan. Det gjorde ju jag också men jag kände mig lite, lite ensam måste jag erkänna. Medelåldern på resenärerna visade vilka som har tid att åka på en dagstur en onsdag…

publik

Publik

Nu var jag ju där som “reporter” från Stena Line och tog lite bilder på artisterna och på resten av båten. Nja, reporter förresten, vet jag inte egentligen. Jag åkte med mest som studiebesök, det var ett tag sedan jag åkte en Stenabåt får jag erkänna och det var kul att se vad som hänt på båten sen sist. Det var väldigt mycket, bl a var en restaurang omgjord till lekrum, baren omgjord till show och fikaställe/bar (C-View) och några andra ställen på båten som jag inte ens minns hur det såg ut. Bara att erkänna, jag har inte åkt på väldigt, väldigt länge. Vi har ju en egen, mycket mindre båt som vi semestrar i, så behovet att komma ut på havet är ju redan tillgodosett.

shoppen

Extra bra priser nu ombord: damparfym, rom, jättebilar och herrparfym

Det som inte blir tillgodosett i vår båt är ju sådant som finns att handla ombord. En mycket lång och ingående promenad i butiken, gjorde att jag insåg att det är ju löjligt billigt att handla! Att göra diverse mer eller mindre nödvändiga inköp ombord blir ju hur kul som helst! Faktiskt nästan som på Tax-free tiden! På den turen jag åkte (Danica 09.15) var inte butiken direkt överhopad av kunder så jag kunde i lugn och ro smaka på en liten, liten skvätt rom, sniffa på parfymer, syna godisutbudet, granska vinsortimentet och konstatera att det fanns en riktigt hyfsad sortering på öl och andra, starkare drycker. Alla priser var avsevärt lägre än hemma i Göteborg. Bara att konstatera det, gjorde att jag bestämde mig för att göra mina inköp på vägen hem. Stora och tunga påsar är ingen idé att skaffa sig redan i början på resan, har jag lärt mig sedan tidigare turer med danmarksbåten. Det har inte ändrats! 🙂

shoppen2

Allt för sommaren; solglasögon, en låda med 3 djuriska vinflaskor och STORA ölburkar!

Sedan vet jag inte om det är ändrade tider för ankomst och avgång i Fredrikshamn men jag hade en knapp timma på mig där. Eftersom det inte var någon trängsel, kom jag snabbt av båten och tog mig via “suckarnas gång” in till Fredrikshamn. Min första fråga: Var är alla butikerna? Sen kom det fler frågor på det temat; Var är pubarna (fanns några), Var är matbutikerna med sitt skojiga utbud och; Var är folket? Den sista frågan kunde nog besvaras av vädret, som var blåsigt och kyligt. Men de andra frågorna! Vad har hänt med Fredrikshamn när jag har varit borta? Mataffären som låg mitt under “suckarnas gång” var stängd sedan länge och första anblicken av stan när man kom nedför trappan var en tom gata. Dvs flera tomma butikslokaler och en lite uppgiven stämning. Jag kände mig mycket gladare när jag kom fram till första korsningen och insåg att det fanns många fler butiker däromkring och att även folket var där, puh, jag var lite orolig. Då letade jag mig fram till den butik jag var ute efter och kikade sedan lite i andra butiker på vägen tillbaka. Det sista jag hann med var att kila in i en väldigt trevlig outletbutik mycket nära trappan till terminalen. DEN var kul! Outlets gillar jag! Det var omöjligt att lämna den utan en påse med lite, egentligen, helt onödiga överdelar. Men kostar de inte mer än 50 DKR st, tycker jag att det är OK.

boatmix

Utsikt på färjan, Sigurd bjuder på vin i entrén och fynd i Fredrikshamn

När jag kom ombord igen så stod Sigurd, Gästvärden innanför dörren och bjöd på ett litet glas av ett gott rödvin. När det kom fler och fler resenärer blev det nästan lite mingelstämning när folk stod med sina små glas i grupper och pratade. Hur trevligt som helst! Sen var det lotteri med goda, drickbara priser! Det verkade vara en större succé! Det var kö hela tiden, ända till lotterna tog slut. Jag såg flera lyckliga vinnare, inte jag dock…

ombord

Lärorik tavla, räkmacka med öl och “gilla” Stena Danica på Facebook (klart man gör)

boatmix2

Lindholmen, Göteborgs hamn, var är Måsart?, nymålat soldäck i aktern


Någon form av lunch behövdes och jag gick flera varv mellan matställena på båten. Jag kunde inte bestämma hur hungrig jag var och vad jag ville ha för något. Till slut tog “liten hunger” över och det blev en liten räkmacka för 69 kr, i baren tillsammans med en kall, svensk öl. I baren blev jag kvar resten av resan och lyssnade på Arrival, med ett avbrott för ett längre besök i butiken. Därifrån kom jag utsläpande på två tunga kassar med lite gott att dricka, bl a två BiB med Murviedro för 289 kr. En del av sommaren är räddad. Jag hoppas det vinet är gott, har inte provat än.
Jag fick skicka ett litet försiktigt sms till maken, strax före 17.00: Hinner du hämta mig på terminalen på vägen hem från jobbet?
Det gjorde han! 🙂 /Anne
Länkar:Anne Holmér Löfving jobbar med Stena Lines sociala kanaler. Här kan du
läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen

Färja till Danmark: http://www.stenaline.se/farja/linjer-och-destinationer/danmark/
Dagstur till Danmark: http://www.stenaline.se/farja/dagsturer-danmark-tyskland/
Shopping ombord: http://www.stenalineshopping.se/
Shoppingmagasinet ombord, bläddringsbart: http://www.mypaper.se/show/stenaline/show.asp?pid=24591939135288

Arrivals hemsida: Arrival