Allt blir godare med en skvätt vodka!

Ombord | Inga kommentarer

Vi har väl alla någon gång i livet provat någon form av diet när vi exempelvis inser att sommaren snart är här och att vi inte alls är redo för bikinisäsongen eller inför ett bröllop eller vad det nu kan vara som vi stressar upp oss för. Men vem av oss har någonsin testat en diet för själen?

I sitt tredje webbTV-avsnitt lanserar Husmorsorna sin nya diet för själen: MMV 5:7. Jaha, vad betyder det undrar kanske du. Jo, Middag Med Vänner 5 dagar i veckan (7). Låter det inte härligt? Eller kanske lite stressande? Tanken är att man ska göra det lätt för sig, bjuda på ngt som inte är så svårlagat och det är dessutom mer eller mindre städförbud. Tanken är helt enkelt att bjuda hem folk utan för höga pretentioner.

Vad bjuder då husmorsorna på för ”opretto”- middag? Det blir ”svensk” lasagne med västerbottenost, renskav och med trattkantareller och rårörda lingon i vodka som tillbehör. Samma  tema gäller för efterrätten som är en lingon- och vodkasorbet. Vodkan de har valt är Russian Standard Platinum Vodka från ombordshoppen.

På tal om vodka så har vi lite kuriosa om denna klara, ryska dryck från Anette:
– När Tsar Alexander gav en order så gjorde man som han sa. Så i mitten av 1800 talet skapade kemisten och uppfinnaren Dmitrij Ivanovitj Mendelejev en vodka i en klass för sig. Den gjordes av höstvete och rent glaciärvatten och är fortfarande en av de mjukaste som finns på marknaden faktisk.
– Det som är lite festligt med alkohol är att det lyfter en massa smaker till högre höjder. Prova med att hälla en liten kork vodka i din tomatsås och tomaterna kommer att sjunga av lycka. Samma med vår dessert, lingongranitén, som absolut är god som den är men som bli himmelsk med en liten skvätt av den här goda vodkan.

Lasagne_blogg

Lasagne och lingonvodkasorbet

Vad säger ni? Är det inte hög tid för en diet för själen? Vågar ni prova MMV 5:7? Sedan jag köpte kolonistuga mitt i Göteborg är MMV 5:7 i princip redan min vardag. Det bästa är att alla hjälper till och drar sitt strå till stacken så det blir inte så mycket jobb med vare sig matlagning eller städning. Och det är ju så mycket roligare att äta tillsammans i ett stort gäng! Passa på att testa ni också! /ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

vodka_ingredienser_blogg

Russian Standard PlatinumVodka och ingredienserna till lasagnen