bordershop news västerbottenpaj

Annikas västerbottenpaj – perfekt för kräftskivan!

Ombord | Inga kommentarer

Äntligen kräftskiva! Och vad passar bättre än en god västerbottenpaj? Vi frågade vår kollega Annika, en riktig fena på matlagning, om hennes bästa västerbottenrecept. Detta recept är både gott och enkelt att göra, perfekt för en kräftskiva.

Det här behöver du

Pajdeg

3 dl vetemjöl

125 gram smör

3 msk kallt vatten

Fyllning

250 gram riven Västerbotten ost

100 gram finstrimlad och välsköljd purjolök.

3 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

Salt och peppar.

 

Så här gör du

Pajskal

Häll ner vetemjölet i en matberedare med kniv och blanda sedan ner smöret. Tillsätt vattnet sist tills det blir en ”degboll”.

Låt vila i kyl 1 timma.

Tryck ut i en pajform, nagga degen i botten och grädda i 175 grader cirka 10 min.

Ta ut från ugnen.

Fyllning

Blanda den rivna osten med alla ingredienserna och smaka av med salt samt peppar.

Häll i fyllningen i det förgräddade pajskalet.

Baka i ugn i 175 grader tills smeten ”stannat” och fått en fin färg.

 

Ät ljummen eller kall-utmärkt till skaldjur eller bara som den är.

 

Hälsningar Annika