Biotherm Skin Best!

Ombord | Inga kommentarer

När jag gick på mitt pass för några dagar sedan så stod den där i butiken; den nya serien Skin Best från Biotherm. Med lysten blick kastade jag mig ivrigt över den. Här skulle testas!!

Biotherm

Och nu så här några dagar senare kan jag inte annat än att tycka att det är en mycket skön och behaglig serie som Biotherm har kommit med!

Serien är skapad för kvinnan som börjar se de första ålderstecknen (egentligen är den inte för mig alltså….för det stadiet har man ju redan passerat), och hela serien har som verkan att reducera fina linjer, minska porerna, förbättra hudens lyster, vitalitet samt att återfukta huden och förstås att skydda huden. Alla produkterna innehåller två aktiva alger, Spirulina och Astaxanthine. Spirulina är en grön mikroalg från Californiska kusten som har till uppgift att boosta cellerna med energi och protein, och Astaxanthine är en antioxidant, som alltså skyddar huden från fria radikaler. Produkterna innehåller även ett plankton som kommer från varma källor i franska Pyrenéerna och som har till uppgift att skydda och mjukgöra. Alla produkter doftar även mycket milt och fräscht, bland annat av dofter som vattenmelon, äpple och gurka.

IMG_3536

Serien består av ett serum-in-cream som är lite speciellt, eftersom det är mycket krämigare än vad serum normalt sett är. Men det är alltså ett serum, som går ner på djupet, men konsistensen och skyddet är som en kräm på pump. Serumet är en riktig dunderkur mot trött och glåmig vinterhud och tillför en massa fukt och lyster, och jobbar även mot fina linjer.

Dagkrämerna finns i två texturer; en för normal eller blandad hud, och en för torr och känslig hud. Eftersom jag har blandhud så var det den jag testade, och den är ganska krämig i konstistensen, men går ändå förvånansvärt snabbt in i huden. Båda dagkrämerna har spf 15 och jobbar mot fina linjer och ger ett mycket bra skydd mot fria radikaler, de ger dessutom en massa fukt.

Nattkrämen reparerar fina linjer och förutom algerna och planktonet som jag nämnde så innehåller nattkrämen även Ginko som lugnar huden, vilket gör att du förhoppningsvis ser mer utvilad ut efter att du vaknar!

Ögonkrämen är i en liten pump (vilket jag personligen älskar, känns mycket mer hygiensikt och praktiskt än en burk) kan användas både morgon och kväll och den motverkar svullnader under ögonen, fina linjer, samt mörka ringar. Ögonkrämen innehåller (förutom algerna och planktonet) även coffein, jusr för en uppiggande och avsvällande effekt.

Jag var som sagt väldigt förväntansfull när jag började prova serien, och kan nu efter några dagar konstatera att Biotherm återigen levererar!

Hälsningar Anna 🙂

Anna Rönnquist skriver om shoppingen ombord och jobbar på Stena Nautica. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.