Borta bra, men hemma bäst.

Ombord | Inga kommentarer

Nu var det längesen jag skrev. Men det beror till stor del på att de två senaste veckorna varit ganska omtumlande på grund av händelsen då Stena Jutlandica kolliderade med ett tankfartyg till havs och tog in vatten. Som ni säkert vet gick allting bra, och att inga passagerare eller besättningsmän skadade sig. Men “Juttan”, som vi kallar fartyget fick ett par skador i skrovet och har därför legat på varv i danska Odense en tid.

Så. Därför har vi sommarfåglar gästspelat på Stena Lines andra fartyg under förra veckan. De flesta av oss hamnade på Stena Danica, som också trafikerar linjen Göteborg – Fredrikshamn, men en del har fått arbeta på Stena Nautica som trafikerar linjen Varberg – Grenå, eller Stena Vision som går mellan Karlskrona och polska Gdynia.

Jag var så tacksam över att få spendera veckan på Danica tillsammans med de vänner som jag har arbetat ihop med mest under sommaren. Och dessutom har jag blivit en erfarenhet rikare, då jag varit tvungen att lägga bar- och caféverksamheten på hyllan ett tag, eftersom jag istället blev placerad på hotellavdelningen. Något som jag aldrig har testat förut! Det har såklart varit annorlunda. På hotellavdelningen har jag inte alls haft samma kundkontakt som annars, men däremot har jag haft mer tid att umgås och lära känna mina kolleger ännu bättre! Och det har varit fantastiskt roligt! Vi hade nämligen turen att få gå fyra tjejer tillsammans hela veckan – alla från Juttan.

Dock är vi rörande överens om borta bra, men hemma bäst. Alla som arbetar på Danica har varit oerhört snälla, välkomnade och visat stort tålamod då det faktiskt är stora skillnader mellan hur allt fungerar och hur man utför sina arbetsuppgifter och rutiner ombord på Danica jämfört med Jutlandica. Men det har också fått mig att inse hur mycket jag tycker om mitt arbete på Jutlandica och hur bra jag trivs där med mina kolleger och vårat sätt att arbeta. Under hela veckan har vi vid ett flertal tillfällen berättat hur vi gör och har det “hemma”, eller utbrustit att vi längtar “hem” – och då menar vi hem till Jutlandica.

Nu återstår några få dagar kvar ombord på Danica, innan vi äntligen får komma tillbaka till Juttan. Det känns så skönt att vi får lov att avsluta sommaren ombord på vår egen båt, alla tillsammans, på våra ordinarie arbetsplatser. Det kommer bli ett toppen slut på en riktigt toppen sommar!