Bröllopskryssning ombord på Scandinavica

Ombord | 2 Kommentarer

Förra veckan bad vi er dela era speciella stunder som ni upplevt ombord med oss. Då fick vi detta fina meddelande från Dagmar:

“Att en tysk tjej gifter sig med en svensk kille är nu inte så ovanligt. Men för att visa sambandet mellan de två länderna tyckte vi att det skulle passa fint med en vigsel ombord samt bröllopskryssning från Sverige till Tyskland. Särskilt, när båda två gillar havet och framförallt Bohuslän. Kontakter till Stena hade jag sedan länge. Som tyskfröken för besättningen mest på Germanican.

DagmarGifterSigScandinavica-2

Thorbjörn & Dagmar

Det var lätt att utreda vem som skulle kunna viga oss och vi träffade Jan Sjöström för något samtal. För att bestämma att det ska helst äga rum på bryggan, datumet mm. Vigseln var fredag 14 oktober 2011, kl. 18.00. Nostalgiresan nu i helgen fick vi ta tre dagar tidigare. Annars hade det inte varit “vår båt”.

Med ombord var fotografen Nora Lorek, samt vittnen. Jo, jag behöll mitt flicknamn Dagmar Lieder. Min man heter Thorbjörn Gustafsson.

Också tyska magasinet “An Bord” tyckte att det var spännande med vigseln ombord och publicerade mitt reportage  “Making good wedding” i början av 2012. Fanns många bilder med, också från Panorama-Suiten, vi fick bo i tack vare en generös uppgradering från Stenaline.

Verkligen en kanonresa!”

Har ni något ni vill dela med oss? Jubileum, minnesvärd firmafest, roligt kompisresa, m.m. Här kan du läsa mer om hur du kan dela det med oss. Eller går du kanske i giftastankar? Här hittar du lite tips om att gifta sig utomlands.
/ylva.


 • Rebecca says:

  Hej!
  Jag undra hur man går tillväg med vigel om bord och allt praktisk?

  • Carl says:

   Hej Rebecca,
   Vi har ingen standardlösning för de som vill gifta sig ombord på våra färjor men det sker då och då. Just på Scandinavica är det kaptenen Janne Sjöström som viger. I övrigt erbjuder vi såklart olika typer av hytt- och matalternativ. Hör av dig om det later intressant!