
De bästa och coolaste sommardrinkarna!
Då var den officiellt här. Sommaren. Och värmen. Så, varmt välkommen! Vi kör igång direkt, va? Matskribenten Tina Höstlycke har komponerat sommarens grymmaste drinkar med de bästa tilltuggen för ett lyckat mingel eller som start på en av sommarens alla härliga kalas, planerade eller spontana. Är ni redo? Nedan hittar ni recepten.
Vi börjar med tre svalkande, härliga drinkar. En med västindisk touch, en italiensk variant och en, hmm, vad ska vi kalla den… svenskt-franskt fruktigt bubbel. Dryckerna hittar ni som vanligt till bra pris i vår Bordershop ombord.
Mojito cool & wild style – the Hemmingway way
6 cl Havana club
½ färskpressad lime
2 teskedar brunt rörsocker,
5-7 myntablad
Iskallt sodavatten
Blanda limejuice och strösocker och rör tills sockret löst sig. Lägg i myntabladen och eventuellt isbitar och fyll på med rom och sodavatten. Dekorera med en myntakvist.
(Vissa påstår att man inte ska muddla myntabladen eftersom det då frigörs en mycket besk smak… du gör såklart som du vill).
Hello sunny summer
1/3 fryst, mixad vattenmelon
1/3 Fragolino (rött bubbel)
1/3 fruktsoda
Frys vattenmelon i bitar. Mixa dem innan servering och fyll 1/3 av glaset med melon. Tillsätt lika mycket mousserande Fragolino och lika mycket fruktsoda, klart!
Hallelujah moment
4 cl Absolut Pears
4 cl iskall söt citronjuice (alternativt äppeljuice)
Iskall MOET & CHANDON Champagne!
Blanda Absolut pears med söt citronjuice (alternativt äppeljuice- men då blir drinken inte så snyggt vit…) Fyll resten av glaset med champagne! This is top notch. Alla kategorier.
Nedan följer tre lite enklare tilltugg som är snabba och enkla att tillaga.
Baconlindade chevrefyllda dadlar
Dadlar
Chevre
Bacon
Gör så här:
Tag ur eventuella kärnor ur dadlarna. Fyll hålrummet med chevre och rulla sedan en baconbit runt varje dadel. In i ugnen ca 15 min på 175 grader. Serveras ljumna eller kalla. Urgott! Salt, sött och rökt… SÅ bra kombination! Verkligen urgott!
Ugnsbakad (himmelsk) brie
1 Rund brie
Flytande honung
Sesamfrö
Valnötter
Flingsalt & peppar
Gör så här:
Lägg brieosten i en ugnsfast form eller på ett ugnsfast fat. Ringla flytande honung över och dekorera sedan med valnötter och sesamfrön. Salta och peppra och baka sedan i ugnen ca 25 minuter på 175 grader. Gudagott! Servera med salta kex eller tunna skivor av surdegsbaguette.
Smördegsfrestelser bianco med ansjovis och sparris
Frysta smördegsplattor
Färskost
Turkisk yoghurt
Riven parmesan
Anjsovisfileer
Grön och/eller vit ansad sparris
Squash
Rödlök
Rucola
Svarta oliver
Flingsalt & peppar
Olivolja
Gör så här:
Blanda biancon: lika mycket färskost (typ Philadelphia) som turkisk yoghurt. Smaksätt med riven parmesan i önskad mängd, ett par droppar olivolja, salt och peppar. Bred biancon över de frusna smördegsplattorna. Lägg på tunt skivad squash, sparris, rödlök och ansjovis. Salta och peppra. Garnera med svarta oliver, ringla över lite olivolja och in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader. När de är klara och har svalnat något dekorera med lite rucola och hyvla gärna lite extra parmesan på med potatisskalare. Magiskt gott! Och så galet snyggt…
Vi önskar dig många härliga sommarkvällar framöver. Och många härliga kalas! Ut och njut av sommaren! /ylva.
Recept och bilder:
Tina Höstlycke
Mat & vinpassionista