Det måste inte alltid vara glögg…..

Ombord | 1 Kommentar

Nu är det det snart december och juletid. Det blir så härligt stämningsfullt i alla fönster av stjärnor och adventsljusstakar, det är något som vi här i norden verkligen behöver i den mörka, kalla vintern.  Lite ljus och värme i halvtid så att säga….

Vi har nu ett ypperligt tillfälle att bjuda hem grannar och vänner på lite adventsmys (för man kan göra det hur enkelt och anspråkslöst som helst, inget krångel med 3-rätters middag eller så). Men vet du vad, efter några sådana bjudningar så är (i alla fall jag) ganska trött på glöggen. Skippa glöggen och bjud på något annat juligt att dricka, här kommer ett par fina förslag!

Vare sig du tar på dig längdskidorna eller promenadkängorna ut på en heldag i en vintrig skog, eller sitter hemma och myser med familj eller vänner en kulen kväll så passar Jack Daniels Winter Jack alldeles utmärkt att servera.

Jack Daniels Winter Jack  är en punch som har klassiska Jack Daniels Old No 7 som bas, och så har man tillsatt en massa godsaker så som äpplen, kanel och kryddnejlika. När du värmer den och smakar så känner du förutom äpple, kanel och kryddnejlika även apelsinskal, vanilj och ek, doften är underbar. En annan bra sak är att den enbart har 15% alkohol, så man kan njuta utan att behöva tänka på procenten 😉

2286-2579-thickbox

I skidbacken eller på skogspromenaden kan du ha den varm i en termos och ta med ett par goda smörgåsar med julskinka att äta till. Vill du festa till det hemma, så passar dessa lax – och äppelsnittar alldeles utmärkt till! Receptet hittar du på: http://www.tasteline.com/Recept/Lax-_och_applesnittar

Lax-och-äppelsnittar

Vill du hellre ha något sött till så fungerar mjuk pepparkaka jättebra. Eller om du kanske vill imponera på vännerna vid adventsbjudningen så gör du en lingoncheesecake och serverar till. Receptet hittar du på: http://www.alltommat.se/recept/Lingoncheesecake-10482

lingoncheesecake

Om du nu hellre vill servera en kall dryck, t.e.x som välkomstdrink till jul, så är pepparkakslikören underbar! Ja, nu heter den ju inte pepparkakslikör, men alla vi som inte läste franska i skolan har klara problem att uttala det franska namnet; Liqueur Pain d’Epices.

12935

I en flaska med jättefin etikett finns denna bärnstensfärgade, goda dryck, med smak av kanel, russin, stjärnanis och apelsin.

Antingen serverar du den med ett par droppar färspressad apelsin med en strimla apelsinskal i glaset som en apperetif. Du kan annars ta 1/3 pepparkakslikör och 2/3 champagne i ett glas och det blir en heeeelt underbar juldrink!

Vill du ha något tilltugg till denna spritsiga juldrink så är dessa lättgjorda snittar med parmesankräm och fikon perfekta till. Receptet hittar du på:  http://www.tasteline.com/Recept/Kavringsnittar_med_parmesancreme

49692_131304

Usch, det är livsfarligt att sitta här och skriva om jul och alla goda drycker och mumsiga tillbehör. Jag blir så frestad och riktigt otåilig….jag vill ha jul nuuuuu!

/Anna

Anna Rönnquist jobbar i ombordshoppen på Stena Nautica. Här kan du läsa
mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.


  • 94Ashli says:

    Hello blogger, i must say you have high quality articles here.
    Your website can go viral. You need initial traffic boost only.
    How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral