Dofta som en midsommarnattsdröm

Ombord | Inga kommentarer

Du har antagligen den senaste veckan gått och funderat  på vad du ska ha på dig på midsommarafton. Kanske har du till och med spenderat många frustrerande timmar i diverse provrum men ändå till slut tagit fram den där klänningen eller skjortan som ALLTID funkar?
Nu nalkas festligheterna och tankarna går vidare till saker som: vilken frisyr ska man ha? Köpa eller göra blomsterkransen på huvudet? Vilka snapsar som passar till sillen? MÅSTE man verkligen vara med på “Små grodorna” och vad för grillat ska man fixa till kvällsmat?
Vad mer är det då som saknas för att du ska vara helt klar inför midsommarfirandet?
Jo, det är att hitta den där parfymen som får dig att känna dig lika vacker och magisk som en midsommarnattsdröm.
Allt det praktiska är klart…Let the magic begin!

Midsommarafton….sju olika sorters blommor ska plockas och sju gärdesgårdar ska hoppas över innan du kan lägga blommorna under din kudde för att du ska drömma om din stora kärlek.  Eller så kan du skippa hoppandet och ta saken i egna händer och lämna ett doftminne hos den personen du önskar, så att han eller hon kommer att drömma om dig istället 😉

Min personliga fria tolkning av Shakespears fantastiska pjäs ”En Midsommarnattsdröm” är att en förtrollad blomsaft framställs av en ört som träffats utav Cupidos kärlekspil. Denna blomsaft hälls sedan i ovetande, sovande människors ögon, utav en liten magisk figur som heter Puck, för att de ska bli förälskade i den första personen de ser när de vaknar upp, och som i vilken såpopera som helst så blir det ju lite huller om buller med den planen.
Iallafall… jag tolkar det som att den där blomsaften är en parfym som får dig att känna dig lika magisk som någon händelse eller karaktär från “En midsommarnattsdröm”.

Här kommer tips på sju olika men alla lika underbara dofter som jag kopplat ihop med en karaktär eller händelse från pjäsen.
SÅ….vilken förtrollad blomsaft ska DU använda denna midsommarafton?

  1. Gucci: Glorious Mandarin Edt  är lika majestästisk och ljuvlig som älvdrottningen Titania. Doftnoter: Mandarin, pion, pina-colada ackord, jasmin, vit mysk och tränoter.
  2. Hugo Boss: Orange Woman Edp är örten som Cupidos kärlekspil träffat. Varm, passionerad och romantisk. Doftnoter: Söta äpplen, en bukett av vita och orangea blommor, vanilj, sandel- och olivträ.
  3. Roberto Cavalli: Acqua Edt  förför ens sinnen med sin blomsterprakt och lekfullhet…precis som när Puck häller förälskelse saften i ögonen på de sovande. Doftnoter: Aqua-noter, citrus, liljekonvalj, jasmin och mysk..
  4. Giorgio Armani: Acqua di Gioja Eau Fraiche Edt är lika delikat och transparent som Älvornas ringdans. Doftnoter: Citrusfrukter, vattenjasmin, té, aqua-noter och ylang-ylang.
  5. Marc Jacobs: Daisy Eau So Fresh Sunshine Edt är varm, energisk och strålande såsom Hermia i sin kärlek till Lysender. Doftnoter: Jordgubb, äppelblom, pink grapefrukt, jasmin, lilja, ros, violblad, vit mossa, amber.
  6. Giorgio Armani: Eau de Nuit edt är den maskulina, självsäkra och karismatiska älvkungen Oberon. Doftnoter: Bergamot, iris, tonkaböna och tobak.
  7. Calvin Klein: One Summer Edt är som Lysender; viktlös i sin förälskelse till Hermia och senare uppväckt till noterna av vattenmelon, gurka och vita träslag.

I år kommer jag att vara Puck 🙂
Glad Midsommar! <3
//Vaike

Vaike Frederiksen jobbar i ombordshoppen på Stena Jutlandica. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

För mer info om alla våra produkter ombord se gärna vår hemsida:http://www.stenalineshopping.se/