En revanschsugen vinnare

Ombord | 2 Kommentarer

Västkusten, folkvimmel och seglingsfest i världsklass. Just nu pågår Stena Match Cup Sweden för fullt på Marstrand. En av evenemangets höjdpunkter är Childhood Race där kända svenskar deltar i en kappsegling för välgörenhet. Förutom Marstrands egen deckarförfattarinna, Ann Rosman, kan vi nu även avslöja att Alexandra Zazzi ställer upp i tävlingen.

Alexandra blev rikskändis 1998 när hon deltog i dokusåpan Expedition Robinson och blev dess första kvinnliga vinnare. Jag har haft förmånen att träffa henne ett antal gånger och det finns alltid en air av självklarhet, målmedvetenhet och driftighet över henne, som på ett naturligt sätt förklarar hennes framgångar. Och när Alexandra tävlar vinner hon oftast, som exempelvis förra gången hon ställde upp i Childhood Race. Jag ringde upp henne för att ta reda på lite mer om varför hon ställer upp i tävlingen och vad segling betyder för henne.

Childhood_Race_Alex

Alexandra Zazzi med lagkamraterna när hon vann Childhood Race 2009

Varför ställer du upp i Childhood Race?
– Jag ställer upp av flera anledningar, dels för att jag ser det viktiga i att belysa och uppmärksamma barnens situation i samhället idag och dels för att jag tycker det är vansinnigt roligt att segla. Jag är själv inte kunnig men älskar farten och tävlingen.

Vad är segling för dig?
– Frihet tror jag, en känsla att vara nära en otämjd natur, syrefylld luft.

Vilket är ditt finaste seglingsminne?
– Jag har ju som sagt inte seglat så mycket, hade inte riktigt förutsättningarna när jag växte upp. Men istället för ett minne har jag en dröm, denna går ut på att en dag kunna segla i Franska Polynesien och dyka där från båten.

Brukar du besöka Marstrand/SMSC?
– Ganska ofta, jag tycker att Marstrand är ett perfekt dagsresmål från Göteborg och Matchracet är ett kul event.

Vad är det bästa med Marstrand?
– Promenaderna, vattnet, alla restauranger och fik. Ett levande samhälle.

Har du möjlighet att ta dig till Marstrand under veckan bör du inte missa detta evenemang. Det finns ingen annanstans i världen man kan uppleva segling i världsklass på bara armslängds avstånd. Vill du segla med Stena Sailing Teams egen skeppare, Johnie Berntsson eller åka med familjen till LEGOLAND®? Då ska du delta i vår Instagramtävling! Vad är segling för dig?
/ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

Kort om The Childhood Foundations deltagande i Stena Match Cup Sweden
The Childhood Foundation är officiell välgörenhetsorganisation för Stena Match Cup Sweden vilket innebär att Childhood står som värdar för näringslivsseminariet Innovation Forum och kändisseglingen Childhood Race. De är dessutom är delaktiga i Stena Match Cup Swedens avdelning för barn, Kid’s Corner. Samtliga av evenemangets sponsorer är med och ger ekonomiskt bidrag till Childhood och 2012 blev det sammanlagt 475.000 kronor.