En vårflod av parfymnyheter

Ombord | Inga kommentarer

Det är inte bara ute i naturen som vårtecknen ger sig till känna.
Många A-listkändisar inom parfymvärlden som bland annat CK One, Marc Jacobs Daisy & Escadas summer edition, 
har även de utvecklat små knoppar av delikata och efterlängtade vårblommor på flaska.

564-gruppbild-med-Chloé

Vårnyheter 2014

Botanisera bland vårnyheterna i vår ombordshop
Vår flytande Bordershop är en stor snackis i media som det är nästintill omöjligt att ha missat. 25% billigare än de redan tidigare billiga priserna på all alkohol. Erbjudandet gäller till och med 31 mars.
Gissar på att många redan planerar en tur med anledning av detta och då kan man ju passa på att dofta på den mängd nylanserade parfymer såsom:

See By Chloé Eau Fraiche edt (Eau De Toilette) är som att strola barfota på en bädd av vatten hyacint, äppelblomster, jasmine och vetiver. Den lämnar ett oförglömligt intryck av sprudlande vårkänslor. I’m in love!

564-endless-grupp

Endless Euphoria Edp

CK Endless Euphoria Edp (Eau De Parfum)Att använda denna parfym är som att omsluta sig i en riktigt tunn silkessjal som vävts utav körsbärsblomster, bambu och viol. Om jag skulle beskriva den med två ord så säger jag: delikat strålande. Tänk att en doft kan få en att känna sig så…magiskt!

CK One Red for Her Edt är både blommig och fruktig. Vattenmelonen i toppnoten får varenda person som känt på den att få ett sådant ansiktsuttryck där de ser ut som om de skulle kunna äta upp den som den läskande sorbet den är. Med andra ord så får den betyget: mÖms!.

CK One Red for Him Edt  är en energisk och väldigt maskulin med doft noter som Päron & Vetiver. Prova den hellre på huden än på en pappers sticka, den blir mycket mjukare på huden.

Många känner vid det här laget till Marc Jacobs Daisy parfymserie med sina stora blommiga lock. Nu kommer det två uppdaterade versioner på storsäljarna Daisy Edp och Daisy Eau so Fresh Edt.
Daisy Delight Edp är en sprakande bukett uppbyggd på bland annat freesia, gardenia, pioner och den superlyxiga Irisen. Äpple finns det i den också som får den att spritta till. Lite mysk i basen hjälper att lyfta fram de andra doft noterna.

Daisy Eau so Fresh Delight Edt.  Oh WOW! Hello, sommar 2014!
Vågat med kombon tropisk tiare blomma och flörtig viol. Lägg därtill på lite sprallig blodapelsin och söta hallon som hålls uppe av vitt té och subtil mysk.
Tror att denna kommer att bli det här årets mastodont hit.

564-gruppbild-tropic

Tropiska dofter

Så kommer vi till två stycken tropiskt varma parfymer.

Escadas Born in ParadiseLåt mig måla upp en scen för denna doft: Platsen är en tropisk bar på en strand. Huden känns varm efter en hel dag i solen, medryckande musik pumpar ut från strandbarens högtalare. Du och dina vänner har satt er ner på en sarong i skuggan och sippar på en svalkande piña colada. Det är ett sorl av glada skratt och vågorna som bryter mot strandkanten når nätt och jämnt era bara fötter. Detta är Escada Born in Paradise. Gå och känn på den…ni kommer att förstå vad jag menar.

Roberto Cavallis Exotica Edt. Blommig och varm i sin karaktär står den sig hela dagen. Frangipani och varm amber gör att det stannar kvar på huden hela dagen men först får ens sinnen sig en kick av mango. Denna rosa skapelse är en limited edition.

Gör som proffsatleterna och visualisera
När jag känner på en parfym så brukar jag föreställa mig den i en situation.
Är det den här parfym jag ska ha på studenten, sommarens beach partyn, midsommarafton eller kanske på en av många spontana after work som så lätt sker när solen strålar och kompisarna och humöret är på topp?

Så nästa gång du känner på en parfym så försök visualisera dig vart du är när du har på dig den, hur du ser ut när du har på dig den och viktigast av allt hur du känner dig när du har på dig den.

//Vaike

Vaike Frederiksen skriver om shoppingen ombord och jobbar på Stena Nautica. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.