Ett gott skratt förlänger livet!

Ombord | 8 Kommentarer

Julen är glädjens högtid. Glädjen över Jesusbarnets födelse, tomtens ankomst, julklapparna, ledighet, umgänge med familjen och så all god julmat förstås. Men glädjen är inte bara viktig vid jul, utan året runt. Vår nästa The Great Break-bloggare blev därför inspiratören och komikern Therese McDonald, som tillsammans med sina läsare ska nominera en riktig året-runt-glädjespridare i vår jultävling.

Ett gott skratt förlänger livet har vi ju alla hört, men visste du att det även förbättrar hälsan? Skrattet påverkar nämligen inte bara den psykiska hälsan, utan även den fysiska; immunförsvar stärks, musklerna blir avspända, blodtillförseln till muskler och organ ökar. Skrattet stärker både lungor och hjärta samt har en dämpande effekt på stress. Som en bonus blir vi dessutom blir mer kreativa.

Några som är proffs på att sprida glädje är komiker. Kanske skulle vi rent av kunna klassa dem som hälsoarbetare? 😉 Jag hade förmånen att träffa en av Sveriges roligaste komiker på Fab Mamasträffen i höstas; Therese McDonald som uppträdde med sin aktuella soloshow ”JAG KAN INGENTING eller vad skulle mormor sagt?”. Hon har nu fått i uppdrag att på sin blogg med hjälp av sina läsare hitta en glädjespridare att nominera till vår jultävling The Great Break.

Vem är din viktigaste glädjespridare? /ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

Relaterade länkar:
Therese McDonalds blogg
Therese McDonalds blogginlägg om deltävlingen
Tävlingsinlägget på vår Facebook sida där du kan delta i vår jultävling The Great Break