Ett skepp kommer lastat med sommardofter

Ombord | Inga kommentarer

Tänk på hur det var förr i tiden. Då kunde man i princip gå in i en butik och köpa årets sommardoft…det är ungefär så jag minns det i alla fall.
Det blev nästan så att alla köpte samma parfym och alla doftade gott. Idag lanseras det en otroligt variation av parfymer varje år, det är som en parfymbuffé där man kan välja och vraka bland alla goda ting. 

Limited Edition
Det är många som kommer och frågar mig i butiken efter någon specifik sommardoft.
“Har ni den rosa  Escada sommardoften?” eller “Finns den orange/gula CK One summer doften?” Men det är ju så att sommardofterna säljs endast under en kortare period tid och tillverkas endast i en begränsad upplaga. Så passa på att köpa dem medans de finns!

Gamla och nya doftminnen
Min farmor doftade Blue Grass Edp från Elizabeth Arden. En parfym jag faktiskt inte sett ute i butikerna på länge, men det händer ibland att det kliver på en äldre dam på spårvagnen som doftar som min farmor gjorde och då för en liten stund är jag tillbaka i hennes lägenhet. Doften utav lunchen hon tillagat, hur parkettgolvet knarrade när hon tassade runt i sina skyhöga kilklackar, känslan av att kura ihop sig i hennes gigantiska fåtölj och få äta Marabou mjölkchoklad som hon alltid förvarade i en porslinshöna, väcks till liv. De flesta människor har något sådant minne när de känner doften utav en specifik parfym.

Höna-2

Minnen väcks till liv av dofter

Vårda minnena men våga även blicka framåt och skapa nya doftminnen.
Kanske blir det så att du tänker tillbaka till sommaren 2013 om några år när du känner doften utav kiwi, grapefrukt eller muskot som är några av doftnoterna i Issey Miyakes Summer Pour Homme  Edt eller kanske blir det Jean Paul Gaultiers Classique Summer Edc som i år även har världens coolast tryck på burken och flaskan.

Vad blir ditt doftminne för sommaren 2013?

Här kommer några av de många sommardofterna som finns ombord just nu:

//Vaike 

Vaike Frederiksen jobbar i ombordshoppen på Stena Jutlandica. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

För mer info om alla våra produkter ombord se gärna vår hemsida:http://www.stenalineshopping.se/