tall ships regatta göteborg

Följ fem ungdomar på ett äventyr till havs

Ombord | Inga kommentarer

Som ni kanske hört så kommer Tall Ships Regatta till Göteborg och Frihamnen mellan den 3-6 september. Riktigt kul tycker vi! Och då vi på Stena Line tillsammans med vårt systerföretag Stena Bulk är huvudpartners till eventet har vi fått möjligheten att följa fem trainees ombord det tvåmastade skeppet Morgenster. Dessa fem är bara en liten del av de totalt 76 stycken trainees som valts ut bland över 300 sökanden. Syftet är bland annat att skapa band mellan ungdomar från olika delar av Göteborg, med eller utan seglingserfarenhet – något vi stöttar helhjärtat. Och nu är de på väg! Efter en säkerhetsgenomgång påbörjade de fem sitt äventyr från brittiska Blyth med sikte på Göteborg och Frihamnen. Här beskriver de sin första dag.

Dag 1. Efter åtta timmar på resande fot anlände vi i Blyth. Vi mönstrade på Morgenster och fick höra grundreglerna: ramla inte överbord, trilla inte ner från masten och ha hellre två kompisar med dig än en om du ska bli överkörd (inte lätt med vänstertrafik).

Efter att vi installerade oss i våra hytter serverades middag som var spaghetti med köttfärssås samt chokladpudding till efterrätt. Vi hjälptes åt att diska och begav oss senare ut för att upptäcka samhället. Det är stor folkfest i Blyth, det känns som att hela byn är här och tar del av musik, mat, karuseller och fyrverkerier.

“Wakey wakey Morgester, breakfast in ten minutes” hördes kapten på högtalarsystemet 08:20 i morse. Efter en god frukost med för mycket kaffe (risken för sjösjuka är större om man dricker mycket kaffe) gick vi ut i det fina sommarvädret och klättrade i riggen. Vi hade blandade känslor kring att vara högt uppe i masten, det blir spännande att se vilka som vågar när vi är ute till sjöss!

Skepp ohoj!

tall ships regatta göteborg

 

Du kan läsa mer om Tall Ships Regatta genom att klicka här!