Fuktbomber och fina sommarfötter :-)

Ombord | Inga kommentarer

Hej på er! Har ni haft en skön helg i solen? För förra veckan och helgen var ju som en svensk sommar när den är som allra bäst; eller hur?

Finns det något finare än svensk försommar? Allt som blommar, dofterna, ljuset, alla småfåglars kvitter….finns det en mer underbar årstid? Jag tror inte det :-)

Jag var iaf ute i skärgården i helgen och njöt av sol och salta vindar…..så till den milda grad att jag var torr som fnöske i ansiktet och på läpparna efter ett par dagar :-0

Så, fram med fuktbomberna! Ole Henriksen blue and blackberry mask är en gelmask som svalkar, lugnar, ger fukt och lyster, precis vad som behövs i sådana lägen. Och de torra spruckna läpparna (som jag hade glömt smörja med spf, ajabaja!) blir som nya med hjälp av Ole Henriksens fresh lips…och den innehåller spf 15, så jag inte gör om samma misstag, gött!

Jag vet inte hur dina fötter ser ut efter en vinter instängda i sockar, men mina är supertorra, men världens enklaste kur gör underverk:

Häll ljummet vatten i en balja och tillsätt lite fotsalt eller badsalt för att göra vattnet mjukare, sitt där och gotta fötterna en stund, sedan torkar du dem och filar bort eventuella förhårdnader med sandpapperfil. Sedan kommer det gottiga: Ta en rejäl klick av L’Occitanes fotkräm och smörj in fötterna, trä på en plastpåsae på varje fot och utanpå det strumpor. Nu är du redo för natten (eller för några timmar framför Tv:n, men det allra bästa är att sova med det), och på morgonen när du tar av strumpor och påsar så har du fötter som är så nära lena barnrumpor som man kan komma :-) Jag gör detta ett par gånger i månaden, och jag har aldrig någonsin haft så fina fötter som jag har nu, 45 år gammal. L’Occitanes fotkräm innehåller 15% sheasmör som är riktigt läkande och lugnande, en helt underbar, fet, god kräm, och ett absolut måste i mitt badrumsskåp (hur osexigt det än är ;-) )

Om du sedan vill få fötterna riktigt sommarfina så lägger du på ett lager lack (glöm inte använda remover först, även om du inte har lack sedan tidigare, det får lacket att fästa bättre…och tar du färgat lack så glöm inte underlack), sedan är de redo för sandaler och promenader på kala klippor eller i mjuka sandstränder :-)

Håll utkik efter mascaratips som kommer snart!

Ha det gott! // Anna

Anna Rönnquist jobbar i ombordshoppen på Stena Nautica. Här kan du läsa
mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.