Danica i fint väder

Grand opening på Danica med guldkant!

Ombord | 2 Kommentarer

Göta Petter, vilket kalas! Bubbel, snittar, godis, röda mattor, guld och glädje. Spetsat med pirater och Nicke Nyfiken. Man kan glatt påstå att invigningen av Stena Danicas nya butik är en Grand opening där inget fattas, skriver Tina Höstlycke, fotograf och matskribent som skapat flera av våra härliga recept här på Resebloggen. Nedan kan du läsa mer om hennes tur med Danica och firandet av den nya butiken.

Vilken helt fantastisk dag. Blå himmel, strålande sol, hav, snöfritt och dessutom en kapten som styr säkert in i hamn. Det hör inte till vardagen om man bor i Göteborg och det dessutom är februari. Och alla dessa glada och förväntansfulla passagerare. Man kan säga att man ”hängt” på rätt ställe- med rätt människor idag. Som balsam för själen och som grädde på moset galet bra fynd inhandlade ombord. Och i land.

Och varför gör man det inte oftare? Tar färjan till Danmark, andas, njuter, äter gott, tar sig en latte på ett mysigt fik i Fredrikshamn och liksom funderar över allt positivt i livet? Varför unnar man sig inte mer inspiration och lite vardagslyx? Med facit i hand så är det så lätt. Och för oss som inte kan låta bli att besöka bordershopen så snart färjan passerat Vinga mot Danmark så finns ju dessutom en garderob där man utan avgift kan förvara sina tunga eller lätta fynd i form av fantastiska amaroneviner och väldoftande och nästan för billig parfym . Så slipper man släpa runt på dem och dessutom koppla av, äta den helt grymma buffén eller sitta och jobba vid datorn på vägen hem. Så himla käckt ordnat.

Den nya shoppen på Danica

Där här att få provsmaka viner och andra drycker ombord, varför får man inte det överallt och alltid? Det borde ligga i allas intresse att inte sälja eller köpa grisen i säcken. Idag har jag välkomnats med bubbel och inne i den ljusa, luftiga och moderna shoppen har jag smakat mig till mina inköp som jag är mer än nöjd med. Att få använda fler sinnen än syn är sannerligen sunt om man tänkt införskaffa festens viner. Vem vill bjuda på rött som inte uppfyller kravet för maten som ska tillagas? Man kan ju förstås fråga personalen som ändå är ordentligt kunniga, men att få gå på egen känsla och använda sina egna smaklökar, den möjligheten är top notch.

Förutom alkoholhaltiga drycker så blev det förstås lite ”dofta ljuvligt”-produkter. Hallelujah! Oförskämt billigt. 20% på redan låga priser är nästan för bra. Att jag dessutom fann min favorit: Marc Jacobs Glam- high five på den! Och hade jag haft en susning om hur bra priserna är på doft och kosmetik så hade jag nog tagit en sväng innan jul bara för att handla julklappar. Men snart är det dags för konfirmationer och studentkalas så det kommer snart nya anledningar att göra en dagstur igen. Då ska jag sitta utanför något mysigt fiks uteservering i Fredrikshamn och andas in våren, höra måsarna slåss om en brödbit och bara andas. Efter att jag handlat magiskt doftande och finfina ostar. Eller fantastiskt öl från ett lokalt mikrobryggeri och himmelskt vackra vita pärlhyacinter.

Fredrikshamn

Tack Stena Danica. Jag fick vårkänslor! Jag fick se en klarblå himmel, andas frisk luft och möta öppet hav! Dagen började med bubbel och resan slutade med ett tacksamt leende. Fylld av energi och mersmak. Och fortfarande – även fast det nu är kväll, mätt och belåten- vilken bra buffé. Allt av allt liksom. Det här med grand opening- det är definitivt min grej…

Foto och text: Tina Höstlycke

Tina gladdes över de låga priserna i shoppen och vårvädret i Fredrikshamn. Vad tycker du bäst om när du reser med oss? /Ylva.