Magiska möten i höstskymningen

Ombord | Inga kommentarer

Till helgen är det kräftpremiär och det är såhär års som många av västkustens skaldjur är som bäst. Vad sägs om att kombinera dessa inhemska läckerheter med varma, härliga medelhavssmaker? Oavsett om du har tillgång till nykokta, dilldoftande, spänstiga och salta skaldjur eller köper dem frysta så passar de utmärkt i kombination med spännande medelhavsaioli, nybakat bröd och ett glas organiskt Sauvignon Blanc  från spanska ljuvliga vingården Casa Galvis – rena rama lyckopillret så här års!

Stapla vardagsporslinet, fram med servetter och dricksglas och samla nära och kära (gärna glada energispridare) för att njuta tillsammans av havets guld – nu när det äntligen är säsong igen och låt den sydländska eftersmaken av vinet höja livskvalitén under möjligen ruggiga och vindpinade kvällar. Som balsam – för själen… eller en liten bit av himlen. 🙂 Och gör det alldeles enkelt- och tillsammans!

Välkomna till bords!

Tina Höstlycke
Mat & vinpassionista

Solkysst medelhavsaioli

Ingredienser:

  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 tsk vinäger
  • 3 äggulor
  • 0,5 gram saffran (1 påse)
  • 2 1/2 dl rumsvarm rapsolja
  • 2 dl rumsvarm olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • 1 msk finhackad basilika

Gör så här:

  • Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger, saffran och äggulor i en skål.
  • Droppa försiktigt ner oljan och vispa hela tiden, gärna med en elvisp. Ta det lugnt i början så att såsen “tar” ordentligt. Vispa tills all olja har gått ihop med resten.
  • Smaksätt med pressad vitlök, salt och finhackad basilika.

Det går förstås lika bra med färdigköpt majonnäs! Tillsätt bara vitlök, saffran och basilika efter behag- klart!

Relaterade länkar:
Casa Galvis Sauvignon Blanc
Om vingården
Andra goda vita viner

tinaskaldjur2

Bara att hugga in på godsakerna!

Recept, text och foto: Tina Höstlycke