Stena Line - Drönare

Matrosen Dennis filmar M/S Skåne från luften

Ombord | Inga kommentarer

I mars hade vi en intervju på Resebloggen med vår kollega tillika matros på M/S Skåne Dennis.. Då berättade han bland annat om vad en matros gör ombord en färja, vilket många fann intressant. Nu är Dennis tillbaka för att prata om hans nyfunna intresse, nämligen att filma med en drönare. Ni har säkert sett några av hans drönarefilmer som vi har lagt upp på vårt Instagramkonto. Så här kommer ett kort inlägg av Dennis!

Ni kanske har sett bilderna på Stena Lines instagram-konto, på M/S Skåne. Fotografen bakom dem bilderna är jag, och det blev väl ganska naturligt att många av mina bilder är tagna på Skåne. Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för att fotografera, och speciellt färjor. Jag har alltid haft kameran med mig när jag varit ute och rest. Intresset för färjor har alltid funnits då båda pappa och farfar har jobbat till sjöss, så det är där jag har fått mitt intresse ifrån, jag har ofta åkt med på färjorna där dem jobbar.

Min första kamera köptes när jag var 9-10 år gammal. En liten HP digitalkamera med 4 MP. Idag har jag en videokamera, en systemkamera och en drönare till mitt förfogande. Jag driver även en egen hemsida med bilder och information om fartyg, och när jag såg fler och fler som la upp bilder med drönare, blev jag mer och mer sugen på att köpa en egen.

I början var det lite läskigt att lyfta och köra ut den över havet, ett par hundra meter ifrån mig, men efter ett par gånger flyger man längre och längre. Än så länge är mina bilder fortfarande väldigt amatörmässigt tagna, och utan redigering, men med lite mer tid bakom spakarna och med lite mer tid ska det nog bli bättre bilder. Bilderna som publiceras i detta inlägg har tillstånd att spridas av försvarsmakten och används inte för kommersiellt bruk.

Tags: