Mmmmmm – som i magiska jultryfflar!

Ombord | Inga kommentarer

Allt handlar inte bara om helt fantastisk, ljuvlig choklad smaksatt med det allra, allra bästa. Men nästan. Är man galet förtjust i choklad och njuter varje gång alla sinnen får vad de förtjänar och behöver för att uppleva små stunder av lycka – då måste man inse att choklad berikar och berusar livet med den slags härlighet som gör att vi mår så där bra. Ni vet, så där riktigt bra!

När man förstår hur befriande lätt och fantastiskt roligt det är att göra små egna tryfflar då finns det ingen slut på glädjen! Himmelriket, alla kategorier!

Om du följer recept noggrant för att du möjligen är lite osäker…ok, bara för den här gången då 🙂 men efter att du gjort dessa magiskt och försvinnande goda tryfflar så lova att du prövar att göra dina egna favoriter! Smaksätt med whisky, champagne, färsk het chili, lakrits, apelsin, mint, kokos, päronlikör, fläder, rödvin! Blir det inte perfekta kombinationer är det bara att pröva igen – tills det blir perfekta kombinationer!

Och sprid gärna dessa små lyckopiller omkring dig såsom du sprider leenden och glädje. Gör dem, paketera dem värdigt och överraska familj, släkt och vänner med sinnesmagi och stunder av lycka.

Vänner, njut av livet!

Tina Höstlycke,
Mat, bak och vinpassionista

VitChokladTryffel

Vit chokladtryffel med rom & lime

Frostig himmelsk vit chokladtryffel med rom & lime och mersmak…
250 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
En nypa salt
2-3 msk rom från Captain Morgan Spiced Gold Rom
Rivet skal av en halv lime
Florsocker eller kokos att rulla tryfflarna i.

Koka upp grädde, honung, salt och rom och tag av kastrullen. Rör ner den finhackade chokladen så att den blandas med gräddblandningen och tillsätt det rivna limeskalet. Rör tryffeln blank och slät. Täck över och ställ in i kylen en timma eller två.

Forma tryffeln och rulla dem i florsocker eller kokos. Förvara de små ljuvligheterna i kyl!

I receptet använde jag Captain Morgans Spiced Gold Rom som du hittar i Stena Lines ombordshop.

Här hittar du alla Stena Lines romsorter.

MörkChokladTryffel

Mörk chokladtryffel med smak av Amarula & kaffe

Försvinnande god mörk chokladtryffel med smak av Amarula & kaffe
300 g mörk choklad minst 70 % kakaohalt
1 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
En nypa salt
2-3 msk Amarula Cream Liqueur
2-3 msk starkt kaffe
1 msk smör
Kakao att rulla tryffeln i.

Koka upp grädde, honung, salt, kaffe och Dooleys och tag av kastrullen. Rör ner den finhackade chokladen så att den blandas med gräddblandningen. Tillsätt det rumsvarma smöret. Rör tryffeln blank och slät. Täck över och ställ in i kylen en timma eller två.

Forma tryffeln och rulla dem i kakao. Förvara de små ljuvligheterna i kyl!

Här hittar du Amarula i Stena Lines ombordshopp.

MörkChokladTryffel_mandel

Mörk chokladtryffel med glögg och rostad mandel

Julens krispigaste (och möjligen godaste!) mörka chokladtryffel med glögg och rostad mandel
300 g mörk choklad minst 70 % kakaohalt
1 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
En nypa salt
2-3 msk årets glögg från Blossa
3 msk rostade och lätt krossade mandelflagor
1 msk smör
Rostade mandelflagor att rulla tryffeln i.

Koka upp grädde, honung, salt och glögg och tag av kastrullen. Rör ner den finhackade chokladen så att den blandas med gräddblandningen. Tillsätt de rostade och lätt krossade mandelflagorna och det rumsvarma smöret. Rör tryffeln blank och slät. Täck över och ställ in i kylen en timma eller två.

Forma tryffeln och rulla dem i gyllenbruna rostade mandelflagor. Förvara de små ljuvligheterna i kyl!

Ombord på Stena Line hittar du årets glögg från Blossa för endast 79:-.

Rostade mandelflagor
Hetta upp en stekpanna. Häll i mandelflagor och rosta dem tills de får en gyllenbrun ton. Tar lite olika tid beroende på vilken värme och panna man väljer. Det viktiga är att man rör runt (eller liksom kastar runt sådär snyggt.. 🙂 så att de inte bränns vid- det här går snabbt!

TIPS!
Hur fast chokladtryffel man föredrar är en smaksak. Vill man ha hårdare tryffel använder man mindre grädde. Vill man ha lite lösare tryffel använder man aningens mer grädde.  Om man prövar sig fram och tycker att tryffeln blivit lite för lös är det enkelt åtgärdat! Då värmer man upp tryffeln lätt i micro och blandar i fint riven choklad- sätt in i kylen igen för att stelna. Klart!