Nu är det perfekt att fixa dryck till midsommarfesten!

Ombord | 3 Kommentarer

Det är strax efter lunch, vi ligger till kaj i Grenå och de gråa moln som legat tungt över hamnen hela förmiddagen börjar äntligen skingras och solen tittar fram. Havet ligger nästan helt spegeblankt och fiskmåsarna sitter på rad på kajkanten och njuter i solen…..det är bara att nöjt konstatera att nu är det vår!! Vi gjorde det! Vi överlevde ännu en vinter kurandes under en mysfilt hemma, där vi tänt ljus för att råda lite bot på mörker och kyla. Och nu kommer den, våren. Som vi har längtat!! I alla fall har jag gjort det. Har du?

Nu är det tid att njuta. Njuta av det kalla vårljuset, njuta av småfåglarnas ivriga kvittrande och att sitta i lä och nhuta och få lite solljus på sin vinterbleka nos. Och tid att planera sommaren. Sommarens ledigheter och sommarens kalas. Och det är verkligen perfekt tid att planera sommarens kalas nu, med de fantastiska priser som råder i vår flytande bordershop! Så därför kommer här en inköpslista och lite bjudningsinspiration inför midsommarkalaset.

Vad sägs om den här inköpslistan?
10 personer
– 1 Gordon”s London Dry Gin (100cl)
– 4 Two Oceans Rosé vin (75cl)
– 1 Norrlands Guld Export Beer (24st)
– 1 Skåne Akvavit (100cl)
– 1 O.P. Anderson Akvavit (100cl)

Så mycket sparar du (Göteborg-Fredrikshamn)
Vårt totala pris: 792 SEK
Totalpris på Systembolaget: 1511 SEK
Du sparar: 719 SEK

Och vad ska man då servera för mat till dessa ädla drycker, denna festliga dag? Jo, jag tänker så här. Först en god bål med lite snacks och nötter, sedan en lunch med matjesfilét fast på lite annat sätt än bara med gräddfil och potatis, och till kvällen blir det grillat med lite gott rosé att dricka till.

Den här smaskiga bålen från Tasteline kommer jag absolut att bjuda på när gästerna kommer, fylld med russian water, gin, persikojuice, persikor och hallon, mums!!

Peachy-Melba

Till bålen ställer jag fram fat med rostade rotfrukter och rostade nötter, vilket är både godare och fräschare än de traditionella chipsen.

Rotfruktschips

Rostade-nötter

Alltså, jag är inte överdrivet förtjust i matjesfilét egentligen (men det törs man knappt erkänna…det är ju som att svära i kyrkan), men det här receptet från Tasteline med brynt smör, potatis, hackat ägg, persilja, dill och gräslök vill jag absolut pröva (och mina gäster får som vanligt vara försökskaniner ;-)) och till detta serverar vi en iskall snaps!

Grillad-fläskfilet

Potatissallad

Sedan gör jag det enkelt (och gott!) för mig genom att servera grillad fläskfilet med ett gott, svalt rosévin till middag (eller öl för de som föredrar det….men jag håller mig garanterat till rosévinet ;-))

Det blir grillad fläskfilè med limeyoghurt (recept från Arla) och till detta serverar jag en rostad potatissallad med sparris, rädisor, romansallad, vitlök och en god dressing.

Tänk vad mycket lättare och roligare det är att bjuda till kalas om man är ute i god tid med planeringen! Då känns det inte alls stressande och kravfyllt, utan enbart roligt…så passa på att köpa midsommardryckerna redan nu, glad midsommar!
Anna 🙂

Anna Rönnquist jobbar i ombordshoppen på Stena Nautica. Här kan du läsa
mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.