Party med karnevalsstämning!

Ombord | Inga kommentarer

Nu kommer äntligen våren och det efterlängtade ljuset, och vad passar bättre än att fira in våren med en fest? Och jag tillhör ju det bekväma släktet som väldigt gärna gör det lätt för mig…så bara fram med lite gott tilltugg som folk får gå och plocka av samtidigt som de minglar runt, på med bästa partymusiken…..och…ja, just det, gin och tonic i all ära, men när det är fest då vill jag ha en smaskig drink i glaset!

Och nu kommer den som höjer feststämningen ännu mer, och som är suverän till drinkar; Absolut Karnival!

Absolut Karnival är den senaste skapelsen från Absolut och den släpps för försäljning ombord den 1/4 (den kommer inte att finnas alls i land) och det är en begränsad utgåva.

Så vad är det då för speciellt med Absolut Karnival? Jo, smaken! Smaken och den döläckra flaskan! Flaskan är designad av den 35-årige brasilianska konstnären Rafael Grampá, och man ser ju tydligt hans influenser av färgerna och lekfullheten i karnevalsdräkter på flaskan.

Karnival-fig

Till exempel är Happy Griffon (tupphuvudet på djukropp) symbolen för vänskap, glädje och mod. Och The Freedom Knight (mannen med riddahjälm) kämpar mot trångsynthet med musik och glädje.

Smaken är fylld av tropiska frukter, med inslag av apelsinblomma….Låter mums tycker jag. Och här är en drink som jag tycker verkar läskande att servera på vårfesten; Parade of Passion!

Häll krossad is i ett vackert high ball glas (ja, det är viktigt att glaset är vackert, det förhöjer känslan) och tillsätt 1 del Absolut Karnival och 1/2 del äpplejuice och toppa med granatäpplejuice.

Och till denna drink tänker jag mig lite enkel antipasto (säger hon som hellre dansar än står i köket hela dagen).

Antipasti

Antipastorecept från Allt om Mat

Och lite sött, gott efteråt

Jordgubbscrostini

Jordgubbscrostinirecept från Allt om Mat

Så! På med partyskorna, rulla undan mattorna och sätt på underbar salsa på högsta volym och dansa loss, för nu är våren kommen!
/Anna 🙂

PS. Snart kommer det intressanta nyheter från Biotherm ombord, som jag kommer att skriva om nästa gång. Håll utkik!

Anna Rönnquist skriver om shoppingen ombord och jobbar på Stena Nautica. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.