Släck alla ljus – tänd på min fondue!

Ombord | Inga kommentarer

Husmorsorna, dvs Emma Hamberg och Anette Rosvall for till Japan för att inspireras av både mat och dryck. Resultatet blev en ShabuShabu-fondu och som dryck valde de whiskeyn Nikka from the Barrel från vår ombordshop. Om detta och mycket mer berättar dem i det första av sex webbTVavsnitt som vi har samarbetat kring. De har skrivit recepten, vi har tipsat om drycken.

Jag ringde upp husmorsan Anette tidigare i våras för att prata recept till vårens fester i kombination med utbudet i vår Flytande Bordershop. Resultatet blev sex webbTV-avsnitt där hon och Emma Hamberg filosoferar om mat, dryck och, ja… livet i stort.

Såhär skriver de själva om idén:
– Äntligen två kvinnor i medelåldern iklädda aningens för grälla kläder som filosoferar över varför vi hellre städar än har sex, vikten av att be om hjälp och som undrar över var all tid egentligen tar vägen.
– Detta vårt första program avhandlar vi detta (aningens känsliga ämne faktiskt), med att våga dra ur sladdarna. Sladdarna som leder till mobiler, datorn, teven och ja fokuserar på det lite mer sladdlösa livet.

shabushabu_blogg

ShabuShabu

De ställer sig också frågan:
– Vad dricker man till ShabuShabu eller annan asiatisk mat med mycket Umami i då?Svaret blev:
Nikka from the Barrel är en blended whisky som görs i en process som faktiskt kallas ”marriage” alltså giftemålet, eftersom man blandar olika sorters whisky och låter dem bilda en härlig harmoni.

Här hittar du den i vår ombordshop: NIKKA FROM THE BARREL

Vad dricker du helst till asiatisk mat?
/ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.