Sommartider = Boktider

Ombord | Inga kommentarer

Jag älskar att läsa! Älskar att försvinna in i en ny värld och ”lära känna” nya människor (även om de är uppdiktade) och deras liv 🙂

Men baksidan är att jag hatar att bli avbruten när jag är inne i en bok, hatar att behöva lägga boken åt sidan för att laga mat, diska, eller hänga tvätt eller något annat trist. Så därför läser jag bara under sommaren när det känns som om allt är lite lugnare och man lika gärna kan äta jordgubbar till middag och fortsätta läsa.

Så nu har jag varit och botaniserat bland alla nya pocketböcker som kommit ombord. Och här är de som jag valt ut som mina nya bekantskaper i sommar, vilka är dina?

”Little Bee” av Chris Cleave handlar om en flyktingflicka som hamnar i England och kommer in i en nybliven änkas liv och hur deras liv påverkas av deras möte. Den verkar väldigt bra och har fått mycket bra kritik. Jag har bara börjat tjuvläsa lite och den
motsvarar redan mina högt ställda förväntningar och till helgen när jag är ledig då ska jag kasta mig över den (det får bli jordgubbar till middag)

”Rosengädda” av Emma Hamberg hamnade också i kundkorgen. Den handlar om vänskap och vi får följa tre personers som ger sig ut på en resa tillsammans, något som kommer att förändra deras liv. Precis den typen av böcker som jag gillar…så den hoppas jag hinna med under semestern 🙂

books

Sysselsättning i sommar

Och så fastnade jag för två böcker av Lucy-Anne Holmes: ”50 sätt att träffa den rätte” och uppföljaren ”Inte helt perfekt”. Den första handlar om en singelkvinna vars släkt och vänner gör allt för att hon ska träffa en man, trots hennes protester mot blindejter och allt annat som de hittar på. Men så finner hon sig ändå intresserad av detta med hur man faktiskt går till väga för att träffa sin drömprins och ger sig till slut ut i dejtingdjungeln helt frivilligt och vi får följa henne ut på detta äventyr. I uppföljaren så har hon träffat sin drömprins och lever sitt drömliv med en filmroll i Hollywood…..eller? Blev livet verkligen så perfekt som hon förväntade sig?

Sedan måste bara den nya boken av Karin Brunk Holmqvist med också, den heter ”Surt sa räven om rabarberna”. Jag älskar hennes sätt att beskriva små, stillsamma samhällen i Skåne, med lika stillsamma huvudrollsinnehavare, som får sina liv omkastade av olika händelser. Hon är väldigt duktig på att beskriva det lugna, stillsamma livet som går sin gilla gång (tills något oväntat sker) och jag tycker att det finns något sympatiskt i det i ett tidevarv då de flesta lever i ett högt tempo :-).

Tror ni jag hinner med alla i sommar? Vilka kommer du att läsa?

Ha det gott! //
Anna 🙂

Anna Rönnquist jobbar i ombordshoppen på Stena Nautica. Här kan du läsa
mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

För mer info om alla våra produkter ombord se gärna vår hemsida:http://www.stenalineshopping.se/
Tyvärr finns inte just böckerna med där, men mycket annat trevligt för sommaren.